Dienstenbond CNV

Nieuws

18 december 2009

Leden CNV stemmen in met cao Albert Heijn Distributie

Drie procent loonsverhoging is mogelijk zoethoudertje

De leden van CNV Dienstenbond die werken in de distributiecentra van Albert Heijn stemden afgelopen periode in met het voorstel voor een nieuwe cao. Die is daardoor definitief. Opvallend onderdeel vormt de 3% loonsverhoging. CNV is daar zeer tevreden over, maar realiseert zich tegelijkertijd dat het mogelijk een zoethoudertje is van de werkgever tijdens de komende reorganisatie.

Drie procent loonsverhoging is opmerkelijk in het huidige economische klimaat en ligt ver boven het gemiddelde in de detailhandel. ,,Enerzijds is het een blijk van waardering richting de medewerkers'', zegt CNV-bestuurder Fedde Monsma. ,,Zij hebben immers de groei van Albert Heijn dit jaar door hun handen laten gaan. Anderzijds is het mogelijk een wondermiddel waarmee Albert Heijn de pijn van de reorganisatie in de distributieorganisatie denkt te kunnen verzachten."

Het onderhandelingsresultaat is de uitkomst van lange onderhandelingen. Daarin was meer flexibiliteit het streven van Albert Heijn, vooral door het meer inzetten van uitzendkrachten. Monsma: ,,Ik ben blij dat deze discussie nu even van tafel is, maar we zijn er nog niet vanaf. De komende reorganisatie maakt duidelijk dat Albert Heijn veel flexibiliteit nodig heeft, dus uitstel van deze discussie is geen afstel". Eén en ander geeft veel onrust bij de medewerkers.

Bij Albert Heijn werken 70.000 mensen. Ruim 3.000 werken in de distributiecentra, waar er zes van zijn: Zaandam, Zwolle, Geldermalsen, Tilburg, Nieuwegein en Pijnacker.