Gemeente Teylingen

ambitieverklaring `Tussen Kagerplassen en Oude Rijn'

Teylingen tekent ambitieverklaring `Tussen Kagerplassen en Oude Rijn'

18 december 2009

Op woensdag 9 december vond de ondertekening plaats van de ambitieverklaring `Tussen Kagerplassen en Oude Rijn'. De wethouders van de gemeenten Teylingen, Leiden, Leiderdorp en Kaag en Braassem ondertekenden allemaal deze verklaring. De ambitieverklaring houdt in dat de vier gemeenten zich in zullen zetten voor groenrecreatieve ontwikkelingen rondom de stad Leiden.

De ondertekening

Naast de vier gemeenten, ondertekenden ook vertegenwoordigers van de het Hoogheemraadschap van Rijnland, de gemeente Oegstgeest, Katwijk en het Ministerie van LNV (landbouw Natuur en Voedselkwaliteit) een instemmende verklaring.

De ambitieverklaring

Met de ambitieverklaring leggen de vier gemeenten hun voornemen vast om een open en toegankelijke groene gordel om de Leidse Agglomeratie te realiseren en te beheren om zo bij te dragen aan een duurzaam aantrekkelijke leefomgeving.

Wethouder Homan vindt dat voor de gemeente Teylingen dit het eerste project is dat onderdeel is van de ambitieverklaring de Boterhuispolder. Voor deze polder is eerder dit jaar al een inrichtingsplan geschreven. Nu wordt er onderzocht hoe het inrichtingsplan uitgevoerd kan worden. Verder behoren onder andere de projecten Goybos (Leiderdorp), polder Achthoven (Leiderdorp) en een deel van de oorspronkelijke aanpassingsinrichting Ade (Kaag en Braassem) tot deze ambitieverklaring.

Subsidie

Voor de Boterhuispolder zijn diverse subsidies aangevraagd bij de provincie en de Europese Unie. In totaal zal er waarschijnlijk 2,3 miljoen subsidie toegekend worden. Verder heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland EUR 280.000, - beschikbaar gesteld om de wateropgave die zij in dit gebied hebben, te verbeteren.

Ambitieverklaring Tussen Kagerplassen en Oude Rijn

Nieuwe afvalcontainers