Gemeente Venray


18 december 2009

Brede raadpleging variantenstudie Brede School Brukske

Wijkbewoners betrokken in advies naar de gemeenteraad

Begin januari hebben wijkbewoners van Brukske de mogelijkheid hun mening te geven over de realisatie van de brede school. Tijdens een viertal bijeenkomsten op diverse locaties worden drie varianten voorgelegd en vindt een peiling van de mening van de wijkbewoners plaats. De uitkomsten van deze peiling maken onderdeel uit van de adviesnota aan de raad, die in het voorjaar beslist welke variant wordt uitgevoerd.

Functionaliteit brede school

Over een aantal jaren ziet het hart van Brukske er anders uit. Rondom het winkelcentrum, het zogenaamde centrumgebied, wordt de komende jaren flink gewerkt aan vernieuwing. Een belangrijk onderdeel daarvan is de bouw van een brede school. In zo'n brede school is het mogelijk om verschillende functies samen te brengen. De vraag is natuurlijk welke functies dat zijn, krijgt het wijkcentrum bijvoorbeeld een nieuw plek in de brede school of blijft het gevestigd in de Kiosk. Er zijn drie plannen uitgewerkt waarin de verschillende mogelijkheden staan beschreven.

Drie mogelijkheden

De eerste variant is een brede school die ruimte biedt aan een aantal functies: een multifunctioneel gebouw met plaats voor een basisschool en kinderopvang, maar bijvoorbeeld ook voor een sportzaal, consultatiebureau en wijkcentrum. In de tweede variant wordt het wijkcentrum niet opgenomen net als in de derde variant waarbij ook de huidige sportlokalen blijven gehandhaafd. Wethouder Elly van Dijck: "De komst van een brede school, de locatie van het wijkcentrum. Dit zijn zaken die alle wijkbewoners en gebruikers van de functies aangaan. Om een zo compleet mogelijk advies aan de raad te geven, is de mening van de bewoners voor ons erg belangrijk. Begin januari ontvangt elke bewoner een uitnodiging in de brievenbus om naar een van de vier bijeenkomsten te komen. Ook worden de bijeenkomsten met posters op de locaties aangekondigd. Zo krijgt iedereen de kans om zijn of haar mening te vormen."