Gemeente Venray


18 december 2009

Gemeente Venray zet ZwerfAfvalPakkers in het zonnetje

Vandaag werden in Venray vijf inwoners in het zonnetje gezet die zich regelmatig vrijwillig inzetten om hun leefomgeving zwerfafvalvrij te maken. Zij ontvingen van wethouder Patrick van der Broeck het ZwerfAfvalPakkers-speldje (afgekort ZAP-speldje) en bijbehorende oorkonde. Deze alternatieve Speldjesregen werd dit jaar voor de zesde achtereenvolgende keer georganiseerd, onder de vlag van het Impulsprogramma Zwerfafval.

De uitreiking van de speldjes had het karakter van de jaarlijkse Lintjesregen. De gemeente Venray selecteerde geschikte kandidaten die zijn uitgenodigd om naar het gemeentehuis te komen. Wethouder Patrick van der Broeck ontving hen en bedankte hen voor hun inzet voor de maatschappij en specifiek de eigen gemeente. Daarna overhandigde hij het ZAP-speldje. Alle genomineerden kregen tevens een oorkonde uitgereikt. De wethouder sprak zijn grote bewondering uit voor deze zwerfafvalpakkers, die zich geheel belangeloos inzetten voor een schonere leefomgeving.

Schoon trekt schoon aan

De mensen die in Venray openlijk werden bedankt voor hun goede inzet waren de heer W.M. van den Boom, de heer G. Aben, de heer M. van Lieshout, de heer J.M.M. Linskens en de heer J.P. Spreeuwenberg. De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval, te bedanken voor hun goede inzet. "Schoon trekt schoon aan", zo is hierbij de redenatie.

Impulsprogramma Zwerfafval 2007-2009

De uitreiking van de ZAP-speldjes vindt plaats in het kader van het Impulsprogramma Zwerfafval, dat als doel heeft een zichtbaar en meetbaar schoner Nederland. Het Impulsprogramma Zwerfafval is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het bedrijfsleven verenigd in VNO-NCW, het ministerie van VROM en de uitvoeringsorganisaties SenterNovem en de Stichting Nederland Schoon. Meer informatie: www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl.