Senternovem

18-12-2009 | Overheid maakt vinden energiesubsidie gemakkelijker

Het wordt gemakkelijker om subsidies te vinden voor energiebesparende maatregelen in huis. Op 17 december 2009 lanceert stichting Meer met Minder de vernieuwde website www.energiesubsidiewijzer.nl. Die geeft een helder overzicht van de actuele regelingen per gemeente.

Veel woningeigenaren maken geen gebruik van de beschikbare energiesubsidies. De Energiesubsidiewijzer verlaagt de drempel door duidelijkheid en gemak. Bezoekers krijgen de informatie over de subsidies in hun woonplaats overzichtelijk aangeboden. Via de website vinden zij eenvoudig meer informatie per regeling. De eerste versie van de Energiesubsidiewijzer is in februari 2009 geĂŻntroduceerd als antwoord op de versnipperde informatie over energiesubsidies. Aan de hand van reacties van gebruikers is de website nu uitgebreid en verbeterd.

"De vernieuwde Energiesubsidiewijzer maakt het makkelijker om een energiesubsidie te vinden en aan te vragen", zegt woordvoerder Irene Salverda van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. "Ik raad woningeigenaren aan om de website te bekijken. Er is subsidie voor besparingsmaatregelen die de energiefactuur helpen verlagen. Een mooie kans."

De Energiesubsidiewijzer is ontwikkeld door SenterNovem voor de Stichting Meer met Minder. Dit gebeurde in opdracht van het ministerie van VROM en WWI.