Option N.V.

Resultaten van het publiek aanbod van nieuwe aandelen

Resultaten van de private plaatsing van scrips

NIET VOOR VERSPREIDING OF BEKENDMAKING IN DE USA, CANADA, JAPAN OF AUSTRALIÃ

LEUVEN, België â 18 december 2009 â Option NV kondigt aan dat na de private plaatsing van de scrips, 100% van de openbare aanbieding door bestaande aandeelhouders en nieuwe investeerders werd onderschreven voor een totaalbedrag van 20.212.155 EUR.

Vandaag 18 december 2009 werden de 12.416.831 niet-uitgeoefende extralegale voorkeurrechten aan institutionele beleggers aangeboden via een procedure van plaatsing van scrips aan de prijs van EUR per scrip. De investeerders die de scrips hebben aangekocht hebben zich onherroepelijk verbonden de scrips uit te oefenen en in te schrijven op 1 nieuw aandeel per scrip aan een inschrijvingsprijs van 0,49 EUR per aandeel.

Aangezien de netto-opbrengst (na aftrek van bepaalde kosten) van de verkoop van de scrips gedeeld door het aantal niet-uitgeoefende voorkeurrechten minder bedraagt dan 0,05 EUR, zijn de houders van niet-uitgeoefende voorkeurrechten niet gerechtigd enige betaling te ontvangen. De netto-opbrengst zal aan Option NV worden overgemaakt.

Het bruto bedrag waarvoor werd ingeschreven op de aandelen die aangeboden werden tijdens deze plaatsing en tijdens de inschrijvingsperiode met extralegale voorkeurrechten bedroeg 20.212.155 EUR (inschrijving op een totaal van 41.249.296 aandelen aan 0,49 EUR per aandeel).

Aangezien de bestaande aandeelhouders en nieuwe investeerders zullen inschrijven op het volledige bedrag van de kapitaalverhoging, zullen geen aandelen worden opgenomen in de backstop die gegeven werd door GIMV NV en LRM NV.

De betaling van de inschrijvingsprijs, de vaststelling van de kapitaalverhoging en de notering van de nieuwe aandelen op Euronext Brussels worden verwacht plaats te hebben op 23 december 2009. De verhandeling van de aandelen van Option op Euronext Brussels zal hervatten om 15 uur.

Commentariërend op de resultaten, zei Jan Callewaert, CEO van Option: âDe Raad van Bestuur en het management zijn verheugd dat de operatie een succes is. We danken onze bestaande en nieuwe aandeelhouders voor het gestelde vertrouwen. Verder danken we ook GIMV, LRM en ING voor de steun aan de transactie en ING en Dexia voor hun steun op het vlak van kredietverlening. Option gaat nu verder werken aan de implementatie van zijn strategie die erop gericht is hardware, software en diensten in één enkel aanbod te integreren. Bijkomend zal Option verder investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en nieuwe marktsegmenten met het oog op het behoud van een leidende positie op het vlak van technologische innovatie.â

ING trad op als lead manager en bookrunner.Â

Voor het volledige persbericht, inclusief tabel met het aandeelhouderschap na de kapitaalverhoging, gelieve op onderstaande link te klikken:
Â
20091218 results scrips_nl.pdf (24kb)

MEDIA CONTACT

Jan Poté,
PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82,
E-mail: j.pote@option.com

ABOUT OPTION

Option, the wireless technology company, is a leading innovator in the design, development and manufacture of 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE, and WLAN technology products for wireless connectivity solutions. Option has established an impressive reputation for creating exciting products that enhance the performance and functionality of wireless communications. Option is headquartered in Leuven, Belgium. The company also has Research & Development in Belgium (Leuven), Germany (Düsseldorf and Augsburg) and an ISO 9001 production engineering and logistics facility in Ireland (Cork). Option maintains offices in Europe, US, Greater China, Japan and Australia. For more information please visit our brand new website www.option.com.

Copyright (c)2009 OPTION. All rights reserved. All product and company names herein may be (registered) trademarks or trade names.