Ministerraad


Benoeming directeur-generaal Rijkswaterstaat bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat

Persbericht | 18-12-2009

De ministerraad heeft besloten de heer mr. ing. J. H. (Jan Hendrik) Dronkers voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Rijkswaterstaat bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. De benoeming gaat in op 1 februari 2010.

De heer Dronkers (1956) is sinds 2006 plaatsvervangend directeur-generaal Mobiliteit. Daarvoor was hij onder andere hoofdingenieur directeur, dienst Noord-Holland, bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De heer Dronkers studeerde, na zijn HTS-opleidingen Civiele techniek en Economische Bedrijfstechniek, Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij volgt de heer Keijts op die de Rijksdienst per 1 januari 2010 verlaat om leiding te geven aan de woningcorporatie Portaal.

De benoeming van de heer Dronkers is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.