Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 18-12-2009

Politie pakt Oosterhouter op voor internetoplichting

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen een 23-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een koper via een verkoopsite op internet te hebben opgelicht. De verdachte bood in oktober jl. via Marktplaats navigatieapparatuur te koop aan. Een 44-jarige man uit Norg (Drenthe) meldde interesse te hebben in het goed en maakte in overleg met de aanbieder het afgesproken geldbedrag over. Echter werd het goed nooit geleverd.

In principe is een koop-verkoop-situatie een civiele aangelegenheid en zal de koper zélf actie moeten ondernemen als zaken niet in orde zijn. Dat geldt in een winkel evenzo. Pas wanneer er duidelijk sprake is van opzet of als meerdere transacties die niet goed verlopen, kan er mogelijk sprake zijn van een strafbaar feit (bijv. oplichting). Afhankelijk van de situatie stelt de politie dan een onderzoek in. Tips om zaken doen via Internet zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn:
Weet met wie u zaken doet. Check de verkoper vóórdat u een transactie sluit.
Kwaadwillende bieden vaak dure producten aan voor een veel te lage prijs.
Gebruik daarom uw gezonde verstand, als de prijs te mooi is om waar te zijn.
De meeste fraude wordt gepleegd rond de aanschaf van gsm's, games, gameconsoles, concertkaartjes, nieuwe gadgets en populaire
trendgevoelige producten die via de post te verzenden zijn.
Gelijk oversteken is natuurlijk de eerlijkste manier van zaken doen. Maak daarom afspraken over de persoonlijke overdracht van te leveren goederen en de betaling.
Maak nooit zomaar grote bedragen over naar een bankrekeningnummer. Ook verzendingen Onder Rembours geven u geen garanties. U mag het pakje namelijk pas openmaken als er bij de postbode is afgerekend en dan is het maar afwachten wat er in het pakje zit. De postbode of koerier is slechts een tussenpersoon, die niets te maken heeft met de inhoud van uw bestelling of wat u daarvoor betaalt.

Politie houdt man aan na klap met bierglas

HANK - De politie heeft vannacht bij een uitgaansgelegenheid aan de Buitendijk een 18-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 17-jarige jongen uit Made te hebben mishandeld. Op het bureau ontkent hij iedere betrokkenheid.

Het slachtoffer was vanmorgen tegen 01.30 uur samen met vrienden in een uitgaansgelegenheid aan de Buitendijk. Hij verklaarde dat op de dansvloer een vriend van hem door een onbekende geduwd werd.. Op het moment dat hij tussenbeiden kwam voelde hij een harde klap op zijn hoofd. Omstanders vertelden hem dat hij met een bierglas was geslagen. Hij liep daarbij een hoofdwond op.

Zoon opgepakt na mishandeling en bedreiging vader

DONGEN - De politie heeft gisteravond in een woning in Dongen een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 41-jarige vader te hebben mishandeld en bedreigd. De jongen is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Vader en zoon kregen in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict vernielde de jongen een
tussendeur van de woning en sloeg zijn vader in het gezicht. Tijdens het handgemeen dat volgde schopte en sloeg de verdachte zijn vader en uitte hij bedreigingen richting zijn vader.

Zoon vernielt het tuinmeubilair en mishandelt moeder

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond rond de klok van 19.00 uur in een woning in de wijk Dommelbergen een 21-jarige inwoner
aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 48-jarige moeder te hebben mishandeld. ook zou hij huisraad vernield hebben. In het belang van het onderzoek is hij op het bureau in verzekering gesteld.

De verdachte werd boos op zijn ouders na een opmerking. Zijn boosheid mondde uit in een conflict met zijn ouders waarbij hij zijn moeder enkele klappen in haar nek gaf. Ook vernielde hij de trapbekleding en kerstartikelen. De politie werd geïnformeerd die de verdachte in de woning aantrof.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-12-2009 15:42 | © Regio Midden en West Brabant |