Gemeente Nijmegen

Drs. R.L.F.M. Corten wordt Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

18/12/2009

Rogier Corten ontvangt vrijdag 18 december 2009 de versierselen die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de urologie.

Corten werkt sinds 1982 als uroloog in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. In deze functie heeft hij een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de urologie voor een grote patiëntenpopulatie. Hij vervulde een voortrekkersrol bij het tot stand brengen van een relatief nieuwe bestralingstechniek bij patiënten met prostaatkanker, waarbij het CWZ toonaangevend is geworden in Nederland. Van 1988 tot 1992 bekleedde hij diverse functies bij het stafbestuur van CWZ, waaronder de laatste twee jaar het voorzitterschap. Daarbij heeft hij zich op landelijk niveau verdienstelijk gemaakt als lid van het centraal bestuur LSV en ook was hij lid van diverse commissies. Daarnaast was Corten vijf jaar lang medisch manager van de zorgeenheid urologie in het CWZ.

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vindt plaats tijdens het afscheidssymposium voor Corten om 15.00 uur in de aula van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen door burgemeester De Graaf.