Gemeente Breda

Vrijdag 18 en zaterdag 19 december wijziging afvalinzameling in Breda

Door de weersomstandigheden en de slechte bereikbaarheid van (de niet doorgaande) woonstraten in Breda is met ingang van vandaag vrijdag 18 december het ophalen van de bruine klikoâs voor huishoudelijk afval en van de klikoâs voor papier gewijzigd.

Afvalservice Breda probeert waar dat kan zoveel mogelijk het inzamelen volgens het vrijdagrooster af te ronden. Verder zijn extra medewerkers opgeroepen om de achterstand in te lopen op zaterdag 19 december. Dan worden de straten bezocht waar het onmogelijk was het afval op te halen. De Gemeente Breda doet er alles aan om met deze extra maatregelen al het huishoudelijk afval vóór de Kerstdagen op te halen.
Op maandag 21 december wordt bekeken of het normale inzamelschema toegepast kan worden.

Gevolgen winterweer voor bereikbaarheid straten Het weer van deze week heeft geleid tot slechte omstandigheden in de woonstraten in Breda. Door de sneeuwval en vorst zijn trottoirs en rijbanen in straten op veel plaatsen (spiegel)glad geworden en kunnen de wagens van Afvalservice de straten niet veilig meer bereiken. Het risico van ongevallen en schade aan eigendommen van burgers en aan vuilniswagens is te groot. De huidige situatie maakt het voor medewerkers van de ophaaldienst in sommige straten en wijken onmogelijk veilig hun werk te doen.

Oproep aan Bredanaars
Aan alle Bredase huishoudens doet Afvalservice het vriendelijke verzoek om zoveel mogelijk de klikoâs, de bruine voor het huishoudelijk afval en de groene voor papier, aan de doorgaande en bereikbare wegen te plaatsen.
De medewerkers van Afvalservice gaan zoveel mogelijk met extra mensen de straten in waar de vuilniswagens niet kunnen komen. Ze rijden de klikoâs dan naar de dichtstbijzijnde bereikbare straten.

Bruine klikoâs en papierklikoâs
Aan het eind van zaterdag 19 december zullen alle reguliere âvrijdagroutesâ zijn gereden. Op dit moment wordt geregistreerd welke straten niet begaanbaar zijn. Eind van de middag bestaat een goed beeld van de situatie.

Grof vuil, hout, ijzer, snoeihout en elektrische apparaten Daar waar het inzamelen niet mogelijk is, wordt men daarover door Afvalservice geïnformeerd en verzocht het afval weer naar binnen te brengen. Voor volgende week worden er geen nieuwe boekingen meer aangenomen. Maandag wordt opnieuw bekeken of de routes te berijden zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan ontvangen bewoners een telefonisch verzoek het afval weer binnen te halen.

Milieustations
Het milieustation aan de Slingerweg is op zaterdag 19 december gesloten. Reden is dat de hellingbaan van het milieustation spiegelglad is en dat er weinig bezoekers worden verwacht. Het milieustation aan het Spinveld is op de normale tijden geopend.

Voor vragen kan men contact opnemen met Afvalservice, telefoon (076) 529 99 99. Ook zaterdag is Afvalservice op dit nummer bereikbaar.

Breda, 18 december 2009