Provincie Flevoland
Winnaars ontwerpwedstrijd relatiegeschenken

Publicatiedatum: 18 december 2009

De winnaars van de ontwerpwedstrijd relatiegeschenken zijn kunstenaarsSaskia Burleson en Maril Bisschops. Uit maar liefst 35 mooie, creatieve en inspirerende voorstellenwerden die van hun gekozen. De winnende ontwerpen worden de komende jaren opgenomen in het assortiment van relatiegeschenken van de provincie Flevoland.

'Het ontwerp van Saskia Burleson's blinkt uit in originaliteit. De `luchtige' sfeer die het uitstraaltdoor de combinatie van gebroken glas en lood zijn in de lijn van haar overige werk. In het ontwerp van Maril Bisschops zit de kiekendief in een bronzen bol. Bij haar werk valt het contrasttussen de ruwe buitenkant, de verfijndheid van de binnenkant en de compactheid van het ontwerp op,' aldus
cultuurgedeputeerde en voorzitter van de juryHarry Dijksma.

Flevoland. Ruimte voor kunst

Omdathet college van Gedeputeerde Statenbijzonder onder de indruk zijn van de inzendingen is besloten het werk van de kunstenaars in de 'spotlights' te zetten. De provincie heeft hen uitgenodigd te participeren in de tentoonstelling in het provinciehuis,met nog1 2 andere werken van hun hand.Corrosia heeft de organisatie van de tentoonstelling op zich genomen. De titel is `Flevoland. Ruimte voor kunst' en is van 15 december 2009 t/m 15 februari 2010te bezichtigen in het provinciehuis. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.