Option N.V.



69,9% opname van aanbod van rechten Option

Lancering van private plaatsing van scrips

NIET VOOR DISTRIBUTIE OF VERSPREIDING IN DE VS, CANADA, JAPAN OF AUSTRALIÃ

* 28.832.465 nieuwe aandelen werden onderschreven door de uitoefening van overdraagbare extralegale voorkeurrechten
* Private plaatsing van 12.416.831 scrips zal later vandaag plaatsvinden

LEUVEN, België â 18 december 2009 â Option NV kondigt aan dat ze, in verband met haar 1 voor 1 aanbod van inschrijving op 41.249.296 nieuwe aandelen tegen 0,49 EUR per aandeel, inschrijvingen heeft ontvangen voor 28.832.465 nieuwe aandelen via de uitoefening van extralegale voorkeurrechten. Dit vertegenwoordigt een opname van ongeveer 69,9 % van het bedrag van het aanbod van 20.212.155 EUR,.

Jan Callewaert en Pepper NV hebben hun voorkeurrechten uitgeoefend en hebben zich ertoe verbonden in te schrijven op nieuwe aandelen voor een bedrag van 3.505.706 EUR.

De inschrijvingsperiode voor de extralegale voorkeurrechten is op donderdag 17 december 2009 geëindigd. De 12.416.831 voorkeurrechten die niet werden uitgeoefend tijdens de inschrijvingsperiode zullen onder vorm van scrips worden aangeboden in het kader van een private plaatsing die vandaag 18 december 2009 zal plaatsvinden en die voorbehouden is aan institutionele beleggers.

Beleggers die scrips aankopen zullen zich onherroepelijk verbinden om de scrips uit te oefenen en in te schrijven op 1 nieuw aandeel per scrip aan de inschrijvingsprijs van 0,49 EUR per aandeel.

Op verzoek van Option NV werd de verhandeling van de aandelen van Option NV op Euronext Brussels tijdelijk opgeschort tot het einde van de private plaatsing van de scrips. Zodra de resultaten van de plaatsing worden bekendgemaakt, zal de verhandeling van de aandelen hervat worden.

De resultaten van de private plaatsing van de scrips en de definitieve resultaten van het publiek aanbod van nieuwe aandelen zullen later vandaag, vrijdag 18 december 2009, via een persbericht worden bekendgemaakt en zullen worden gepubliceerd in de financiële pers op zaterdag 19 december 2009.

De betaling van de inschrijvingsprijs, de vaststelling van de kapitaalverhoging en de notering van de nieuwe aandelen op Euronext Brussels worden verwacht plaats te hebben op 23 december 2009.

MEDIA CONTACT

Jan Poté,
PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82,
E-mail: j.pote@option.com

ABOUT OPTION

Option, the wireless technology company, is a leading innovator in the design, development and manufacture of 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE, and WLAN technology products for wireless connectivity solutions. Option has established an impressive reputation for creating exciting products that enhance the performance and functionality of wireless communications. Option is headquartered in Leuven, Belgium. The company also has Research & Development in Belgium (Leuven), Germany (Düsseldorf and Augsburg) and an ISO 9001 production engineering and logistics facility in Ireland (Cork). Option maintains offices in Europe, US, Greater China, Japan and Australia. For more information please visit our brand new website www.option.com.

Copyright (c)2009 OPTION. All rights reserved. All product and company names herein may be (registered) trademarks or trade names.