Gemeente Kampen



Gemeente overlegt met LNV over vestiging modelvliegclub Cumulus

18-12-2009
De gemeente werkt aan de verplaatsing van modelvliegclub Cumulus naar het gebied De Melm ten westen van de N50. Dit betreft een tijdelijke vestiging.

Voor deze verplaatsing van Cumulus is een ontheffing van de Flora en Faunawet nodig. De gemeente Kampen heeft deze ontheffing aangevraagd bij het ministerie van LNV. Onlangs heeft het ministerie laten weten dat zij het voornemen heeft deze aanvraag af te wijzen. De gemeente heeft hiertegen een zienswijze ingediend en gaat met het ministerie van LNV hierover in gesprek.

Modelvliegclub Cumulus is tijdelijk gevestigd op Bedrijvenpark Rijksweg 50. Vanwege de ontwikkelingen op dat bedrijvenpark, moet Cumulus verplaatst worden naar een andere lokatie. De gemeente Kampen is daarnaast bezig te onderzoeken of het haalbaar is om meerdere verenigingen (Cumulus, de Kamper Wielerclub en de hondenverenigingen) definitief in het gebied De Melm te vestigen. Een eventuele afwijzing van het ministerie van LNV voor wat betreft de tijdelijke vestiging van Cumulus naar De Melm, kan invloed hebben op de planvorming voor de definitieve vestiging van deze verenigingen. Dit moet daarom eerst goed onderzocht worden.

Om die reden heeft de wethouder voor ruimtelijke ordening, Bert Boerman de raad voorgesteld het het agendapunt `Haalbaarheidsonderzoek De Melm' vandaag niet te behandelen en van de raadsagenda af te halen. De raad heeft hiermee ingestemd.
De gemeente Kampen spant zich maximaal in om alle genoemde verenigingen in het gebied De Melm te vestigen.

Naar verwachting kan er begin volgend jaar meer duidelijkheid gegeven worden over de haalbaarheid van het plan.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |