Gemeente Hulst


Persbericht - 18.12.2009

Gemeente schenkt eerlijke koffie

Vanaf 2010 schenkt de gemeente Hulst eerlijke koffie. Als millenniumgemeente wil Hulst bijdragen aan eerlijke handel en een duurzaam leefmilieu. Eerlijke koffie draagt daaraan bij.

De koffie die met ingang van het nieuw jaar geschonken wordt, is Douwe Egberts Origing koffie met het keurmerk Utz Certified (voorheen Utz Kapeh). Utz Kapeh betekent letterlijk goede koffie in een Maya-taal uit Guatemala. De eisen van het keurmerk gaan over arbeidsomstandigheden en milieu. De koffieproducenten betalen een rechtvaardig loon aan de arbeiders en zorgen voor scholing en medische zorg in en rond de koffieplantages. Utz Certified stimuleert duurzame teelt en verwerking, onder meer door scholing. Producenten zijn verplicht voorzieningen te gebruiken voor het filteren van afvalwater en het composteren van koffiepulp.

Op 16 oktober 2009 werd Hulst gelanceerd als Millenniumgemeente. Belangrijkste doelstelling is de bewustwording, het zichtbaar maken en uitdragen van de millenniumdoelstellingen in het algemeen binnen de gemeente Hulst en van de 3 door de gemeenteraad geselecteerde millenniumdoelen in het bijzonder:
Doelstelling 2 = Alle jongens en meisjes gaan naar school. Doelstelling 7 = Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu Doelstelling 8 = Er is meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl