Gemeente Alphen aan den Rijn

zwembad bekend

Naam nieuw zwembad bekend

Klik op afbeelding om te vergroten. Gemeente Alphen aan den Rijn had inwoners opgeroepen een naam te bedenken voor het nieuwe zwembad. Uit ongeveer 170 inzendingen is nu een keuze gemaakt. Het zwembad krijgt de naam zwembad AquaRijn. Simone Pijper, René van Hugten en Willem Hassoldt hebben alle drie deze naam ingezonden. Zij mogen samen met wethouder Michel du Chatinier de eerste paal van het zwembad slaan.

De winnaars samen met de wethouder. Klik op afbeelding om te vergroten. Alle ingezonden ideeën werden beoordeeld door een jury, die unaniem gekozen heeft voor zwembad AquaRijn. Volgens de jury ligt deze naam goed in het gehoor. Daarnaast hebben veel bestaande complexen in Alphen aan den Rijn een Romeinse naam, zoals theater Castellum en de Limeshal. De naam AquaRijn pas hier goed bij. Ook de commissie straatnaamgeving heeft positief op deze naam gereageerd.

De jury bestond uit wethouder Michel du Chatinier als voorzitter; Ramon Rugl van AGS Architekten & Planners B.V., het bureau dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van het nieuwe zwembad; Peter Vrisekoop van Stichting Sportspectrum, Aad van Klaveren, manager stedelijke projecten bij de gemeente Alphen aan den Rijn en Frank de Prez, projectleider.

De eerste paal zou in februari worden geslagen, maar dit is niet haalbaar. De aanbestedingsprocedure loopt nog, waardoor de start van de bouw later begint.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen