Gemeente Zoetermeer

N 209 kleurrijk geopend

Op donderdag 17 december vond de opening van de vernieuwde N 209 plaats. Aan deze weg tussen Bleiswijk en Zoetermeer Oosterheem heeft de provincie Zuid-Holland sinds 2005 gewerkt. De nieuwe weg is breder, heeft een nieuwe aansluiting op de Rijksweg A12 en een ongelijkvloerse spoorwegovergang.

Deze ingrijpende wijzigingen hebben de veiligheid verhoogd en laten het verkeer beter doorstromen. Zoveel verbeteringen vragen natuurlijk om een spectaculaire opening.

kleurwedstrijd voor vernieuwde N 209 In aanloop naar de officiële opening van de N 209 werd er op basisscholen in Bleiswijk en Zoetermeer verkeerslessen gegeven. Ook mochten de kinderen deelnemen aan een kleurwedstrijd. De verbeterde verkeerssituatie was op een fraaie manier verbeeld in een kleurplaat. De drie kinderen die de kleurplaat het mooist hadden ingekleurd, verdienden een bepalende rol in de openingshandeling. Die vond plaats op donderdag 17 december in Flora Holland te Bleiswijk.

Asje van Dijk, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, Ewald van Vliet, burgemeester Lansingerland, Pieter Smit, wethouder Zoetermeer, en drie winnaars van de kleurwedstrijd gooiden op donderdagmiddag 17 december de N 209 open. Zij wierpen ballen naar de naam N 209, waarna het woord 'OPEN' verscheen en er een live videoverbinding werd gelegd met de nieuwe weg. Alle aanwezige buurtbewoners en andere genodigden zagen waar al die jaren zo hard aan gesleuteld was. Ook bijzonder was dat burgemeester Van Vliet geholpen werd door de negenjarige Jayson-John Salm, een burgemeester in spe die gevolgd wordt voor een film over Langsingerland.