Gemeente Mook & Middelaar


Voorbereiding en inspraak ontwerp âStructuurvisie Lierdalâ

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat op grond van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en in samenwerking met de gemeente Heumen een structuurvisie voor het Lierdal (tussen de kernen Malden en Molenhoek aan weerszijde van de Rijksweg) is opgesteld.

Â

De structuurvisie vormt een toetsingskader voor alle ruimtelijke plannen en vormt de basis voor het nieuwe bestemmingsplan. De structuurvisie âLierdalâ geeft de ontwikkelingsrichting van het gebied aan voor de komende 10 tot 15 jaar.

Â

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dat houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend. De ontwerpstructuurvisie zal op 17 februari 2010 aan een gezamenlijke raadscommissie worden voorgelegd en op 25 februari aan de gemeenteraad van uw gemeente. Naast het indienen van een zienswijze kunt u op beide data spreektijd aanvragen bij de raadsgriffier van uw gemeente tot een halfuur voor aanvang van de bijeenkomst.

Inzageperiode

Een ieder wordt van woensdag 16 december 2009 gedurende zes weken in de gelegenheid gesteld om tijdens openingsuren in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 6 te Mook, kennis te nemen van het plan. Ook ligt het plan ter inzage op het gemeentehuis van Heumen. Via de gemeentelijke websites www.mookenmiddelaar.nl en www.heumen.nl en de projectsite www.hetlierdal.nl kan een ieder de ontwerp-structuurvisie bekijken.

Â

Een schriftelijke inspraakreactie kan voor inwoners van Mook en Middelaar worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, onder vermelding van Structuurvisie Lierdal, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, de heer Van Doesum, te bereiken op telefoonnummer (024) 696 9177. Inwoners van de gemeente Heumen kunnen hun zienswijze richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen Postbus 200, 6580 ZA Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar mevrouw A. Wintjes, te bereiken op 024-3588300.

Â

Een inspraakreactie kan aanleiding zijn om zaken in de ontwerp-structuurvisie te wijzigen. Gemotiveerd zal worden waarom een inspraakreactie wel of niet heeft geleid tot een wijziging van de ontwerp-structuurvisie. Na verwerking van de inspraakreacties zal een ontwerp-structuurvisie aan de raad ter vaststelling worden aangeboden. Als de raad de structuurvisie vaststelt, committeren het college en de raad zich aan de inhoud van de structuurvisie.

Â

Informatieavond

Op donderdag 14 januari 2010 wordt voor belangstellenden een informatieavond georganiseerd. Tijdstip en locatie worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd in de Maasdriehoek en de websites van de gemeenten. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de ter inzage termijn een ieder, schriftelijk of mondeling, een inspraakreactie over de ontwerp-structuurvisie naar voren brengen.