Politie Amsterdam-Amstelland

OPNIEUW GEZOCHTE BRIT AANGEHOUDEN (18-12-2009)

Politiemensen van de regio Amsterdam-Amstelland hebben donderdagmiddag 17 december rond twee uur opnieuw een gezochte Brit aangehouden. De 44-jarige man werd door de Engelse autoriteiten gezocht in verband met deelname aan een criminele organisatie en handel in verdovende middelen. De aanhouding kwam tot stand door een intensieve samenwerking met The SOCA (Serious Organised Crime Agency), politiemensen van de dienst Regionale Recherche, het Doelgroepenteam uit de binnenstad, het Observatieteam en het "Rogteam" (Regionale Opsporing Gesignaleerden). De Britten hadden middels een EAB (Europees Aanhoudings Bevel) verzocht om aanhouding en overlevering van de man.

P> Vanuit Engeland kwam via The SOCA bij de politie in Amsterdam informatie binnen dat een in Engeland gezochte man zich mogelijk in Amsterdam zou schuilhouden.

Bij het opsporen van de gezochte Britse man speelden politiemensen van het Doelgroepenteam uit de binnenstad een cruciale rol. Dankzij hun inzet kwam een flat in de omgeving van het Amstelstation in beeld als mogelijke verblijfplaats van de gezochte man.

Rechercheurs van de Regionale Recherche namen het onderzoek verder over en een Observatieteam werd ingezet.

Op donderdag 17 december zagen rechercheurs van het Observatieteam de vermoedelijk gezochte Brit in een auto naar Almere rijden.

Onmiddellijk werden politiemensen van het ROG-team naar Almere gedirigeerd. De gezochte man stond bij een benzinestation in Almere te tanken toe hij werd overrompeld door de specialisten die hem zonder problemen konden aanhouden.

Hij had een Iers paspoort bij zich voorzien van een andere naam maar wel met zijn foto.


____________________