Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Europese aanbesteding voor modernisering GBA

18 december 2009

Het programma modernisering GBA treft voorbereidingen voor een openbare Europese aanbestedingsronde voor een nieuwe raamovereenkomst met acht partijen. Deze raamovereenkomst voor systeemontwikkeling mGBA zal gelden voor een periode van twee jaar (2010 - 2012) met de optie om te verlengen tot 2015. Daartoe hebben de staatssecretaris en de VNG vandaag besloten. Er is gekozen voor acht partijen om ruimte te bieden aan een mix van bestaande en nieuwe leveranciers met kennis van de gemeentelijke processen en e-overheid.

Het gaat om het uitbreiden van GBA-Verstrekkingen en het realiseren van een deel van het Burgerzakensysteem Kern, met inbegrip van architectuur, ontwerp, ontwikkeling, testen en overdracht naar beheer.

Elke bouwsteen wordt uitgevraagd binnen de nieuwe raamovereenkomst. Leveranciers binnen de raamovereenkomst leveren de resultaten van de bouwstenen aan het programma mGBA op. Om vast te stellen of de bouwsteen naadloos past in het geheel, wordt een test- en acceptatieomgeving ingericht. In deze omgeving wordt de werking van het GBA-stelsel binnen de e-overheid uitgetest.

Om optimaal gebruik te maken van de kennis van marktpartijen, wordt er een expertplatform ingericht waarin alle raampartijen zitting hebben en samenwerken.