Menzis maakt therapeutische zorg toegankelijker

18/12/2009 17:01

Menzis

PERSBERICHT

Menzis maakt therapeutische zorg voor meer mensen toegankelijk. Tegelijk worden de administratieve lasten voor zowel therapeut als voor Menzis verlaagd. Op dit moment kunnen Menzis-klanten al terecht bij eerstelijnscentra op antroposofische basis (therapeutica) in Groningen, Doetinchem en Zutphen. Dit aantal wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Bas Leerink, lid van de Raad van Bestuur van Menzis, maakte dit bekend tijdens het symposium Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg aan de Hogeschool Leiden op

18 december 2009.

Maatwerk

Therapievormen die de therapeutica aanbieden zijn bijvoorbeeld euritmietherapie, kunstzinnige therapie en psychosociale hulp. Menzis heeft afspraken gemaakt met verschillende therapeutica. De centra ontvangen per ingeschreven Menzis-verzekerde een op maat gesneden en vast bedrag. De aanvullende verzekering van Menzis vergoedt alle therapeutische zorg van deze zorgverleners.

Voordelig voor patiënt én therapeut

Deze samenwerking tussen Menzis en therapeutica stelt niet alleen het welzijn van de klant centraal, maar geeft tegelijk ook therapeuten meer zekerheid. Zo staat het belang van de patiënt voorop. Bovendien neemt de administratieve last voor de therapeut en de patiënt af omdat deze geen facturen meer hoeft in te dienen.

Welzijn patiënt centraal

Menzis maakt kwalitatief goede zorg beschikbaar en bevordert zo het welzijn van zijn klanten. Deze vraaggerichte benadering heeft volgens Menzis de toekomst. Het welzijn en daarmee het belang van de patiënt staan in de filosofie van Menzis centraal. Menzis gelooft in integrale zorg die zich richt op onder meer welzijn en het voorkomen en genezen van ziekte.





http://www.menzis.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor redacties