PERSBERICHT Menzis verblijdt bestuur en medewerkers Bethesda

18/12/2009 17:45

Menzis

Donderdag 17 december reikte Bas Leerink, lid Raad van Bestuur Menzis, de TopZorg-predikaten uit aan bestuur en personeel van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. Na twee TopZorg-contracten in 2008 haalde het ziekenhuis in 2009 met vier contracten het volle pond binnen. Deze behandelingen zijn amandelen verwijderen, operatie van lage-rughernia en het plaatsen van knie- en heupimplantaten.

Toekomst

Tijdens de kwartaalbijeenkomst met bestuur, verpleegkundigen en specialisten legde Bas Leerink aan de aanwezigen uit waarom Menzis TopZorg ziet als de toekomst voor kwaliteitsverbetering in de zorg. Onder luid applaus namen vervolgens bestuursvoorzitter Kees Donkervoort en vertegenwoordigers van de verschillende poli's het TopZorg-beeldje en de speciale vignetten in ontvangst.

TopZorg

Menzis heeft in 2008 TopZorg als kwaliteitszorginkoop ingevoerd om ziekenhuizen op een transparante wijze te stimuleren hun kwaliteit te verhogen. Niet alleen op het medisch vlak, maar ook rond toegangs- en doorlooptijden en informatievoorziening. Menzis ontwikkelde de criteria samen met de patiëntenverenigingen en de specialisten. Dankzij TopZorg krijgt de Zorgmakelaar dit jaar niet alleen twee keer zoveel verzoeken om bemiddeling; de vragen gaan nu vooral over kwaliteit van zorg, terwijl het vroeger vooral wachttijden betrof.





http://www.menzis.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,