Gemeente Almere

Arbeidspool koppelt alleenstaande ouder aan geschikte werkgever

18-12-2009

Voor alleenstaande ouders kan geschikt werk vinden best lastig zijn. Daarom is er nu de arbeidspool. Een initiatief van de gemeente Almere om alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering aan een baan te helpen.

"Iedereen moet zich persoonlijk kunnen ontplooien en niemand mag maatschappelijk worden afgeschreven," zegt wethouder Martine Visser. "Het is belangrijk dat iedereen de kans krijgt om uit te stromen uit de bijstand naar werk. Als alleenstaande ouder is dat helaas vaak moeilijk. De gemeente Almere helpt daarom alleenstaande ouders via de arbeidspool aan een passende baan."

Overeenkomst

Deelnemers sluiten een overeenkomst met de arbeidspool voor maximaal zes maanden. Mocht er niet direct een geschikte werkgever voorhanden zijn, dan levert de gemeente Almere trainingen en scholing op maat. Zodat de deelnemer wel een stap vooruit maakt. Voorwaarde voor deelname is dat het jongste kind op 1 januari 2009 jonger was dan twaalf jaar. Inmiddels hebben alle alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering kunnen aangeven in welke sector zij graag willen werken.

Financieel voordeel

De gemeente vindt het belangrijk dat alleenstaande ouders een goede balans vinden tussen werk en privé. Daarom maakt zij door middel van een aantal financiële voordelen, werken voor deze groep aantrekkelijker. Zo ontvangen alleenstaande ouders vier euro voor elk gemiddeld per week gewerkt uur en nog eens vijftig euro in de maand wanneer zij daarnaast een opleiding of re-integratietraject volgen. Lukt het de alleenstaande ouder om zes maanden uit de bijstand te blijven, dan ontvangt hij of zij eenmalig 500 euro. Banner Bladerbundel Politieke Markt