Gemeente Bodegraven

vastgesteld
(18-12-2009)

Moskeelocatie en structuurvisie Noordzijde vastgesteld

De gemeenteraad van Bodegraven heeft in zijn vergadering van donderdag 17 december beslo-ten een plek aan de noordkant van de Burgemeester Kremerweg aan te wijzen als locatie voor de nieuw te bouwen moskee. In twee aangenomen moties heeft de raad speciaal aandacht ge-vraagd voor de leefbaarheid, met Bodegraven Noord als pilot, en voor de zorgvuldige inpas-sing en vormgeving van de moskee. In dezelfde vergadering heeft de gemeenteraad ook de structuurvisie Noordzijde vastgesteld.
De moskeelocatie is onderdeel van de structuurvisie Noordzijde. Andere onderdelen van de structuurvisie zijn de aanleg van een park, de uitbreiding van de begraafplaats, de omlegging van de Burgemeester Kremerweg en de bouw van woningen. Met het vaststellen van de structuurvisie Noordzijde behoudt de gemeente het recht van eerste aankoop van gronden, als een eigenaar zou besluiten zijn grond te verkopen. Dat recht van eerste aankoop is geregeld in de Wet Voorkeursrecht Gemeenten en geeft de gemeente de regie over de ontwikkeling van het gebied Noordzijde.

In het eerste kwartaal van 2010 nodigt de gemeente de betrokken partijen en omwonenden uit deel te nemen aan overleg over uitwerking van de moskeelocatie.


---