Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Bariton Matthias Goerne zingt Mahler

Amsterdam, 27 november 2009 - Op vrijdag 18 december 2009 brengt de Duitse bariton Matthias Goerne met het Orchestre National de France onder leiding van Daniele Gatti een compleet Mahlerprogramma in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Voerde Goerne afgelopen zomer tijdens de Robeco Zomerconcerten Mahlers Kindertotenlieder uit, dit keer richt hij zich op de liederen uit Des Knaben Wunderhorn. Na de pauze speelt het orkest Mahlers Eerste symfonie, de eerste van de vier zogenaamde 'Wunderhorn-symfonieën'.

Matthias Goerne geldt als een van de belangrijkste zangers van deze tijd. Hij won vele prijzen en hij wordt alom geprezen om zijn interpretaties en zijn flexibele stem. Hoewel de zanger zich de komende tijd vooral bezighoudt met een Schubertcyclus, maakt hij geregeld tijd en plaats voor zijn eerste grote liefde: Gustav Mahler. Zijn uitvoeringen van de Kindertotenlieder en liederen uit Des Knaben Wunderhorn gelden wereldwijd als toonaangevend. Riccardo Chailly noemde zijn uitvoeringen met het Koninklijk Concertgebouworkest destijds 'spectaculair'.

Goerne's Mahler-vertolking wordt begeleid door het Orchestre National de France, het orkest dat onder leiding van grote dirigenten als Charles Münch, Lorin Maazel, Charles Dutoit, Kurt Masur en de huidige chef Daniele Gatti is uitgegroeid tot het toporkest van Frankrijk.

vrijdag 18 december 2009 Grote Zaal 20.15 uur
Matthias Goerne bariton
Orchestre National de France
Daniele Gatti, dirigent
Mahler - Liederen uit Des Knaben Wunderhorn, Eerste symfonie in D 'Titan'