Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 3 december 2009

SERIOUS REQUEST DAGELIJKS OP TV BIJ BNN
INZAMELACTIES, REPORTAGES EN KUTKLUSSEN RONDOM GLAZEN HUIS

'Stop Malaria. Play the Music.' Serious Request bestaat zes jaar en is inmiddels een begrip in Nederland. Ook dit jaar volgt BNN de jaarlijkse 3FM-actie voor het Rode Kruis weer op de voet. Patrick Lodiers en Sander Lantinga presenteren van 18 tot en met 24 december dagelijks het live tv-programma Serious Request in de vooravond* bij BNN op 3. Op donderdag 24 december van 19.30 tot 20.20 uur kunnen de kijkers tijdens de grote finale zien welk bedrag er is ingezameld en worden de dj's, na een week opgesloten te zijn geweest, bevrijd uit Het Glazen Huis.

Patrick Lodiers ontvangt verschillende gasten in de Sociëteit van het Corps Vindicat aan de Grote Markt in Groningen, waar ook het Glazen Huis staat. Van muzikanten tot politici, gulle gevers tot lokale helden, allemaal schuiven ze bij hem aan. Sander Lantinga doet verslag van de sfeer op het plein en glipt zo nu en dan Het Glazen Huis in om de stemming te peilen. Nicolette Kluijver maakt reportages over de creatieve manieren waarop het 3FM-publiek geld inzamelt en Winfried Baaijens presenteert dagelijks het Serious Request Journaal.

Daarnaast worden de reportages van Eric Corton uitgezonden. Hij reisde naar Sierra Leone af en bezocht met minister Koenders Burkina Fasso om muskietennetten uit te delen. Sander Lantinga en Filemon Wesselink verhuren zichzelf voor het opknappen van kutklussen. Tegen betaling doen zij datgene waar mensen al tijden tegenop zien: de tuin winterklaar maken, de zolder opruimen of een paar benen harsen. De twee BNN-presentatoren doen alles, zolang het maar geld oplevert voor het Rode Kruis.

Naast de marathonuitzending op 3FM en de uitzendingen bij BNN op 3 zijn de gebeurtenissen in en rondom Het Glazen Huis 24 uur per dag te volgen op 101.TV, het digitale themakanaal van BNN. Tijdens Serious Request worden 3 dj's een week lang zonder eten opgesloten in het Glazen Huis. Ze maken 24/7 radio en vragen aandacht voor een stille ramp. Dit jaar zamelen ze geld in voor de bestrijding van malaria. Dat is hard nodig want iedere dertig seconden gaat er een kind dood aan deze verwoestende ziekte. Dat zijn meer dan een miljoen mensen per jaar. En dat terwijl malaria te behandelen en te voorkomen is.