Ingezonden persbericht



---

Agora, vrijdag 18 december om 20.15 uur
Maarten van Roozendaal in groots theaterconcert

In 1994 stond Maarten van Roozendaal voor het eerst in de theaters. Vijftien jaar, velen theaterprogramma's en honderden liederen verder is nu voor van Roozendaal de tijd gekomen om eens flink uit te pakken met een theaterconcert.

In zijn nieuwste voorstelling 'en noem het maar vrienden' brengt hij opnieuw bewerkte hoogtepunten, opgelapte pareltjes en speciaal voor dit concert geschreven materiaal. Een deel van het oeuvre van Van Roozendaal schreeuwt om een overweldigende uitvoering. Begeleiding krijgt hij hierbij van een vijfkoppige band, met uiteraard zijn vaste musici Egon Kracht en Marcel de Groot.

In 2008 won Maarten van Roozendaal met zijn voorstelling 'Het wilde westen' de Poelfinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen 2007-2008. "Er lijkt geen einde te komen aan de ontwikkeling van Van Roozendaal.", aldus de jury. Won hij vorig jaar nog de Poelifinario voor het meest indrukwekkende cabaret- en kleinkunstprogramma 'Het Wilde Westen', dit najaar staat zanger en liedjesschrijver Maarten van Roozendaal weer op het podium. Met een stelletje 'vrienden' gaat hij het even heel anders doen en hij trekt volle theaterzalen. Zijn doorleefde stem met rokerige rafelrand, zijn handen die de vleugel afwisselend beuken en strelen. Begeleid door de klanken van contrabas en gitaar. Liederen die plagen, ontroeren, tot nadenken stemmen. Het leven is bij Maarten van Roozendaal een hel en een feest tegelijkertijd. Vriend en vijand omschrijven hem momenteel als de beste Nederlandstalige zanger/liedjesschrijver van Nederland. Hij wordt vergeleken met Brel, Tom Waits, Shaffy. Maar na acht theaterprogramma's is het nu tijd voor iets nieuws. Van Roozendaal gaat terug naar zijn roots, die lang geleden in de popmuziek lagen: 'Ik word weer het jongetje uit Heiloo dat popmuzikant wilde worden.' "Maarten van Roozendaal charmeert, ontroert, maakt aan het lachen en zet aan het denken. Hij snijdt met dit programma dwars door de ziel."(De Telegraaf)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 18 december om 23.00 uur
'Late Night 2009': Lebbis kan het niet laten

Een onverwachte Late Night Special van Lebbis! Op 31 december zal hij het jaar 2009 uitluiden in de Kleine Komedie. In Agora komt hij nu alvast een try-out doen. Het wordt spannend en bijzonder. Wees er snel bij, want kaarten zijn beperkt en kosten slechts tien euro.

"De laatste 2 weken van 2009 stonden in mijn agenda als lege pagina's. Gapende lege gaten. Ik zou het kerstdiner voor de familie voorbereiden geloof ik. Maar ik kan het niet laten. Er zijn nog wat dingen die ik u wil vertellen. Of schreeuwen, of fluisteren, dat weet ik nog niet. Dat het heel erg noodzakelijk is weet ik wel. Lekker laat, een uurtje met woede en schoonheid. Over de dag, over december, over 2009. Wat mij maar belieft. Wie weet ga ik voor het eerst van mijn leven een typetje doen. Zo'n avond. Doet u mij een plezier. Ik haat gapende lege gaten. Kom nou maar! Uw dienaar Hans Sibbel" Cabaretier Hans Sibbel maakte als Lebbis deel uit van het duo Lebbis en Jansen. Samen met Dolf Jansen maakte hij theaterprogramma's en televisieprogramma's. Hij is bekend van programma's als Dit was het nieuws, Kopspijkers en de 'Comedytrain'. Vanaf 2000 maakt Lebbis ook volledige solotheatervoorstellingen, namelijk: 'Kingsize', 'Zwart', 'Vuur', 'Welcome to paradise', 'Het Kwaad' en 'Hoe laat begint het schieten?'.

Agora, zaterdag 19 december om 20.15 uur
Schaamteloos meezingconcert van Mrs Einstein

'Vuile Huichelaar' is een meezingprogramma. En niet zo maar één. Eigenlijk is het alleen voor vrouwen. Want we gaan eens even lekker de vuile was buiten hangen. Over mannen. Gooi het er allemaal uit en zing mee met de beste Nederlandse liedjes over de eindeloze reeks tekortkomingen van de man. Onder leiding van Mrs. Einstein (Joke van der Hoek, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen) wordt alles een avond lang lekker over één kam geschoren en gegeneraliseerd. Met livemuziek en geprojecteerde teksten, zodat u uit volle borst uw hart kunt luchten.

Nu ook: Het vuile Huichelaar Pancake Event!

Kom samen met je vriendinnen naar het 'Vuile Huichelaar Pancake Event'! Een compleet avondje uit met een smartlapcocktail, onbeperkt en zorgeloos eten, een pikant dessert, entertaining girls en als klap op de vuurpijl de meezingshow 'Vuile Huichelaar' voor maar E 25,00!

PROGRAMMA
17.30 uur: Ontvangst met 'Smartlapcocktail' in Dubbel-Op door Entertaining Girls.

18.00 uur: Aanvang schaamteloos genieten van het diner

18.30 uur: Entertaining Girls (10 minuten)

19.15 uur: Pikant dessert en 'grand finale' door Entertaining Girls 19.45 uur: Vertrek richting Agora op eigen gelegenheid. 20.15 uur: Aanvang meezingshow 'Vuile Huichelaar'

SCHAAMTELOOS DINER
Smartlapcocktail, twee soorten soep met broodjes, onbeperkt pannenkoeken eten, pasta samenstellen uit vele ingrediënten, patat, salade, kip, gehaktballetjes, knakworstjes en warme toppings. Met als klap op de vuurpijl een 'pikant dessert'. Om de dorst te lessen staat er een kan 'smakeloze liefde' op tafel.

KAARTEN
De kaarten voor het 'Vuile Huichelaar Pancake Event' á E 25,00 p.p. zijn verkrijgbaar bij Pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op. Reserveren kan telefonisch: 0320-280800 of per email: dubbelop@planet.nl. De vouchers zijn uiterlijk wo 16 december af te halen op Wold 11-10. Bij aanvang van het Event krijgt u de originele tickets.

Indien u alleen de voorstelling wilt bijwonen, dan kunt u kaarten bestellen via de website, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12: ma t/m za van 14.00 tot 17.00 uur en op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur) of telefonisch op 0320-239239.

Agora, zondag 20 december om 15.00 uur
Kerstconcert Apollo Ensemble verwarmt publiek

'Winterwarmte' is een feestelijk kerstprogramma waar de klassiekers zoals Mozart en Haydn voorbij komen. Deze historische werken kunnen natuurlijk niet zomaar gespeeld worden. Daarom komt het Apollo Ensemble met een grootse bezetting. De prachtige stem van Siri Thornhill verwarmt het hele publiek.

Zij spelen onder de bezielende leiding van concertmeester David Rabinovich. Met hun klassieke instrumenten en doorwrocht samenspel weet het Ensemble de toon als geen ander te treffen.

Het Apollo Ensemble is opgericht in 1922. Het staat voor, zoals zij zelf zeggen: "Op zoek zijn naar de grenzen van het samenspel en de interactie tussen musici." De spelers van het Apollo Ensemble zijn internationale topmusici die als kerngroep in diverse bezettingen met elkaar spelen. Wat het nog bijzonderder maakt is dat er wordt gespeeld op authentieke instrumenten. Dit geeft net dat extra warme geluid aan de voorstelling 'Winterwarmte'.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, maandag 21 december om 14.00 uur
Mimespelers in kindertheater Paper World (4+)

Het grootste papiergevecht ooit in het theater! Mimi Richi & Pantomime Theater is een bont gezelschap van mimespelers, komieken en acrobaten voor de hele familie met een karrenvracht aan vrolijkheid en inventiviteit.

Paper World' begint met een fascinerend schimmenspel achter een papieren muur, maar al snel raken de clowns op het podium verwikkeld in allerlei grappige situaties en maken ondertussen de mooiste dingen van papier. Het publiek kijkt niet werkeloos toe! "Ga hier heen, zeker als je kinderen hebt." (The Scotsman) "Deze clowns boden de vrolijkste 90 minuten van het Edinburgh Festival Fringe. Ze slaagden erin om jong en oud te laten gieren van de lach." ( The Guardian) "Het is haast onmogelijk om niet van deze clownshow te genieten." (Metro)

Dit gevestigd clowngezelschap uit de Oekraïne is al twintig jaar internationaal actief en sleepte de laatste jaren verschillende prestigieuze prijzen in de wacht. In Edinburgh hadden zij een absolute hit met Paper World. Sindsdien reizen ze met deze show de hele wereld rond.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, dinsdag 22 december om 19.30 uur
Magic Unlimited: schitterende illusie & dansshow

'What you get . is an illusion!' De spectaculaire internationale show van Oscar, Renzo & Mara is een onvergetelijke gebeurtenis. Deze jonge entertainers worden wereldwijd gerespecteerd vanwege hun dynamische en originele shows waarin magie, illusie, muziek, romantiek en humor de basis vormen.

Oscar, Renzo & Mara
presenteren in hoog tempo hun verbijsterende en hoogst originele illusies. Ze combineren jeugdige dynamiek, uitgekiende muziek, theatrale effecten, dans en romantiek met verbluffende magische effecten. Daarmee creëren zij een onwaarschijnlijke reis naar de onmogelijke wereld van illusie. "Want dromen zijn vaak mooier dan de werkelijkheid en in onze betoverende magische wereld is niets onmogelijk."

Hun talent en liefde voor theater en illusies hebben deze sympathieke jonge artiesten in korte tijd tot grote internationale sterren verheven. In 2000 ontvingen zij het 'populariteit-award' in de categorie aanstormend talent. Zowel de schitterende illusies als de heftige visuele dansshow gaven de doorslag voor deze prijs. In Parijs volgde het prestigieuze 'Mandrake d'or', een belangrijke prijs in de wereld der illusie. Het drietal vervolgt haar succes met grote theatershows en diverse optredens op televisie.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, woensdag 23 december om 20.15 uur
Kerstconcert Christelijk Mannenkoor Lelystad

Een unieke kerstuitvoering van het door Johan Bredewout gecomponeerde Kerstoratorium 'Een Nieuw Begin' met een scala aan traditionele en internationale kerstliederen waarin natuurlijk ook het bekende 'Cantique de Noël' en 'Stille Nacht' niet zullen ontbreken. Samen met Het Groot Nationaal Strijkorkest, pianist Henk Ruiter en sopraan Annemet Lems brengt het Christelijk Mannenkoor een avond vol afwisseling waarin de toehoorders ook actief betrokken zullen worden. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll.

Muzikale begeleiders

Het ruim 80 leden tellende Christelijk Mannenkoor Lelystad heeft schitterend repertoire ingestudeerd. Twee bekende muzikale virtuozen Annemet Lems als sopraan en Henk Ruiter op de vleugel zullen ook hun opwachting maken. Harry Hamer zal op zijn vertrouwde wijze koor- en samenzang op het orgel begeleiden. Voor het eerst zal ook Het Groot Nationaal Strijkorkest onder leiding van concertmeester Margreet Lugt aan het Kerstconcert meewerken. Slagwerker Marco Hoorn en twee koperblazers verlenen ook hun medewerking.

Meezingen door het publiek

Het eerste deel van het concert zal voornamelijk bestaan uit bekende en traditionele kerstliederen waarbij ook voor het aanwezige publiek gelegenheid is om mee te zingen m. Maar ook zingt het koor het Ave Verum van Mozart en het Halleluja uit de Messiah van Händel.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.


---- --