Ingezonden persbericht


Persbericht

For Immediate Release

SPSound presenteert Intermission:
Knalpot, Bass Clef, Pete Concrete en Evan Odd

Vrijdag 18 december | Deur open: 21:30 | Entree: E 7,50 Locatie: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam Reserveren via: reservations@smartprojectspace.net

Deze maand biedt Intermission je veel fun met kunstenaars die zich te buiten gaan aan het mengen en samenvoegen van elementen: van onvergelijkbare genres, door middel van traditionele en onconventionele instrumenten naar een arsenaal van effecten.

Knalpot (Eat Concrete) is een duo uit Amsterdam dat iedere simpele kwalificatie tart. Grazend op de weiden van Rock, Jazz, Punk en Elektronische muziek combineren ze traditionele en onconventionele instrumenten met een batterij analoge effectboxen en loopmachines. Gerri Jäger breidt zij drumstel uit met een serie eigenaardige percussiemiddelen als de koebel, ijzeren kettingen en de melkklopper. Raphael Vanoli speelt gitaar met zijn linker hand terwijl hij rechts een Casio speelgoedtoetsenbordje bespeelt. De muziek van Knalpot is een frisse, originele belevenis met minimale liedstructuren, low-fuzz riffs, buitelende grooves, wolken van getjilp en wervelingen, rust en muzikaal lawaai. Hun zelfverheerlijkte smerige stijl heeft een gemoderniseerd combo-geluid dat doet denken aan de computergame esthetiek van de jaren 80 met een likje van de sound van het Londense WARP label, en dat alles gespeeld met een Led Zeppeliniaanse Rock attitude.

Bass Clef (Blank Tapes) manifesteert zich met een sound die zowel heavy is te noemen als dun: D'n'B, Jungle en helemaal terug naar de bronnen van de originele JA. Bass Clef is zo lastig als AFX, maar ook zo warm en ontwapenend als een berenknuffel van de Pastels.

Pete Concrete (Eat Concrete) is een DJ, producer en de oprichter van Eat Concrete Records. Hij staat bekend om zijn eclectische smaak en hij probeert voortdurend de grenzen van de modern elektronische muziek op te rekken door iedere stijl die hem behaagt toe te voegen. Zijn DJ sets zijn een mix van stijlen als Soul, Jazz, Hip Hop, Dubstep, Ambient and Techno.

Evan Odd (Eat Concrete) is een project van Valentijn Kortekaas, die al sinds 1991 DJ is en nog steeds bezig met de zich toen ontwikkelende Acid/House and Techno scene. Hij maakte deel uit van het Mononom collectief en Wizz. Hij streeft tegenwoordig een eclectische vorm van DJ-en na.

Intermission is een muziekprogramma dat uitdaagt tot een andere blik op de hedendaagse muziek en haar relaties met andere media. Iedere laatste vrijdag van de maand
.