ICT Automatisering NV

PERSBERICHT

Barendrecht, 18 december 2009

ICT EMBEDDED EN ICT SOLUTIONS SAMEN ONDER DE NAAM HUMIQ

ICT Automatisering N.V. (ICT) maakt bekend dat zij de activiteiten van ICT Embedded B.V. en ICT Solutions B.V. gaat bundelen. De activiteiten zullen worden ondergebracht in een nieuwe vennootschap, genaamd HUMIQ B.V. De voornaamste drijfveer achter deze stap is om in de verschillende regio's een sterkere positie te verwerven door deze bundeling van krachten. Om meer onderscheidend in de markt te zijn zullen de activiteiten onder de nieuwe naam, HUMIQ, verder gaan.

Door het samenbrengen van de competenties van Embedded en Solutions in één hand kan een completer portfolio worden aangeboden, waarmee beter kan worden ingespeeld op de behoeftes van de markt. Daarnaast zit de onderneming, door vanuit de verschillende geografische regio's de markt te bedienen, dichter bij de klant, waarmee de klantintimiteit geïntensiveerd wordt. Door de activiteiten op deze manier te structureren is de onderneming in staat de efficiëntie en flexibiliteit te verhogen wat de slagkracht ten goede komt. Voor de professionals van HUMIQ biedt deze stap ruimte voor verbreding van de eigen competenties en daarnaast zal het de betrokkenheid bij de onderneming, door de indeling in verschillende regio's, vergroten.

De juridische fusie krijgt op 1 januari 2010 haar beslag. Roy Jansen, huidig directeur ICT Solutions B.V., zal per 1 januari 2010 benoemd worden tot directeur van HUMIQ. Roy Jansen (1966) is sinds 1990 actief binnen de IT-sector en heeft verschillende managementposities bekleed. Daarnaast zal ICT op korte termijn een nieuwe Sales Director benoemen. De Sales Director krijgt de verantwoordelijkheid over het sales team en rapporteert direct aan Roy Jansen.

De vandaag aangekondigde stap heeft geen invloed op het, door de onderneming aangeboden, portfolio van diensten. De naam van de holding is ongewijzigd, de onderneming zal dan ook onder de naam ICT Automatisering N.V. blijven noteren.

/ / / / / / / /

Profiel ICT
De activiteiten van de ICT Groep zijn onderverdeeld in de divisies Nederland en Duitsland. In Nederland, waar de Groep actief is onder de naam HUMIQ B.V., is zij een van de leidende spelers op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. Tevens richt HUMIQ zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. Daarnaast biedt de Groep, via een participatie in Improve, diensten aan met toegevoegde waarde op het gebied van testen. In Duitsland, waar de Groep actief is onder de naam ICT Software Engineering GmbH, richt zij zich op het leveren van software gerelateerde diensten. Dit betreft zowel activiteiten op het gebied van embedded software als software voor het ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. Projecten worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd.