Gemeente Bellingwedde

Expositie Renée Boers-da Silva in gemeentehuis


In het gemeentehuis in Wedde wordt tot en met vrijdag 12 februari 2010 een expositie gehouden met werken van de in Vriescheloo woonachtige en werkzame kunstenares Renée Boers-da Silva. De expositie in de publieksruimten van het gemeentehuis bestaat uit kleurrijke acryl- en olieverfschilderijen.

Met schilderlessen (in eerste instantie aquarelleren en later met acryl- en olieverf) begon Renée Boers-da Silva zo'n vijftien jaar geleden bij het kunstencentrum in haar toenmalige woonplaats Gouda. Sinds zij woonachtig is in Vriescheloo heeft zij samen met haar man een eigen atelier, genaamd Atelier Mana, gerealiseerd (zie ook www.ateliermana.nl). In Groningen heeft zij zich verder bekwaamd in de schilderkunst bij Henri Olivier, Rudolf Holleman en Renie Helwes. Sinds begin dit jaar geeft Renée Boers teken- en schilderbegeleiding aan deelnemers van Zorgcentrum D'Olle Witte Schoule in Vriescheloo.

Voor haar beeldende werk wordt zij veelal geïnspireerd door een bijzondere gebeurtenis, een verhaal of een foto, maar ook door de natuur om haar heen. De schilderijen die hieruit voortkomen zijn zowel figuratief als abstract. Bij de figuratieve werken gaat haar voorkeur uit naar mensen, dieren en bloemen. Soms worden dan details sterk uitvergroot, zoals het hart van een papaverbloem. In haar abstracte werken zijn bijvoorbeeld het Oldambtster en Westerwoldse landschap en de golvende zee inspiratiebronnen. Daarbij is haar streven telkens weer om haar schilderijen `mana' (zeggingskracht) te geven.

Bezichtiging van de expositie is mogelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur, op donderdagen tussen van 14.00 tot 18.30 uur.

Het is de bedoeling dat er in de toekomst regelmatig exposities in de publieksruimten van het gemeenthuis worden gehouden. Zo staat er voor de periode medio februari t/m april een expositie gepland van ondermeer de in Wedde woonachtige Fritz Wunker met foto's van landschappen en mooi, karakteristieke plekjes in Bellingwedde.