Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Met name veel klachten over schrappen bus 140 naar Utrecht PvdA biedt klachten nieuwe dienstregeling OV regio Uithoorn aan

In november 2009 heeft de PvdA de oproep gedaan aan inwoners van de regio Uithoorn om hun ervaringen met de nieuwe dienstregeling van Connexxion in deze regio te mailen. Hier kwamen veel reacties op binnen, vooral over het schrappen van buslijn 140 naar Utrecht. PvdA-statenlid Gohdar Massom zal het overzicht van de reacties aanbieden aan de gedeputeerde van verkeer.

Verreweg de meeste klachten gaan over het schrappen van buslijn 140 naar Utrecht. Dit zorgt voor veel extra reistijd voor mensen die bijvoorbeeld in Utrecht werken. Andere klachten gaan onder meer over bus 170 tussen Amsterdam en Uithoorn, die vanuit Amsterdam niet altijd doorrijdt naar het Amstelplein, en de bereikbaarheid van delen van Mijdrecht. Ook pleiten verschillende mensen voor een rechtstreekse busverbinding tussen Uithoorn en Hilversum.

PvdA-statenlid Gohdar Massom: "Wij verzoeken de gedeputeerde te bekijken wat er aan de verschillende klachten gedaan kan worden. Sommige klachten kunnen wellicht met een kleine aanpassing van de dienstregeling worden opgelost. Andere klachten, zoals over lijn 140 naar Utrecht, moeten goed worden bekeken. Door het schrappen van die bus zijn veel mensen gedupeerd. Daar moet iets aan gedaan worden".


*** EINDE PERSBERICHT ***


Noot voor redacties