Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 08.40 uur

Utrecht, 18-12-2009

Auto in de sloot

BAARN De politie kreeg donderdagavond, rond 21.10 uur, de melding dat er bij de oprit vanaf de Bisschopsweg naar de Rijksweg A1 (richting Amsterdam) een auto op de kop in de sloot lag.

Samen met de brandweer ter plaatse gegaan waarbij bleek dat de 34-jarige bestuurder, een inwoner van Baarn, nog in de auto zat maar aanspreekbaar was. De brandweer haalde de onfortuinlijke man uit zijn auto waarna hij met de ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd voor nader medisch onderzoek. De auto werd door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. Vermoedelijk is gladheid de oorzaak geweest van het ongeval.

Brommobiel in greppel

BAARN Later die nacht, op vrijdag 18 december rond 03.45 uur, kreeg de politie opnieuw een melding dat er een auto van de weg was geraakt.

Dit keer vond het incident plaats op de Eemweg, nabij de oprit naar de Rijksweg A1. Bleek niet te gaan om een auto maar een brommobiel met twee inzittenden. De bestuurder was gevlucht voor de komst van de politie maar werd korte tijd later op de oprit naar de Rijksweg aangetroffen. De 18-jarige bestuurder, een inwoner van Soest, bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden en werd aangehouden. Hij blies 340 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Beide inzittenden liepen geen letsel op.