Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inspraak op ontwerpwijziging APV - parkeerverbod grote voertuigen

18 december 2009 - Vanuit Voorburg-Noord komen regelmatig klachten over geparkeerde grote bedrijfsvoertuigen die het uitzicht vanuit benedenwoningen belemmeren, en die voor allerlei verkeersonveilige situaties zorgen.

Burgemeester en wethouders willen hier iets aan doen. Ze gaan de raad voorstellen de Algemene plaatselijke verordening (APV) uit te breiden met een extra bepaling. Met deze extra bepaling krijgen burgemeester en wethouders de bevoegdheid om één of meer straten aan te wijzen waar grote voertuigen in verband met uitzichthinder niet meer mogen parkeren. Het gaat dan om voertuigen die, met inbegrip van lading, een lengte hebben van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2 meter.

In de periode van vrijdag 18 december 2009 tot en met donderdag 14 januari 2010 kunt u op de ontwerpwijziging reageren. Het ontwerp ligt in deze periode ter inzage bij het servicecentrum in Leidschendam en Voorburg. U kunt de ontwerpwijziging ook inzien vial de volgende links.

Ontwerpwijziging APV

Huidig artikel 5.9 APV

Hoe kunt u reageren?
U kunt uw reactie schriftelijk indienen. U stuurt uw reactie o.v.v. Inspraak ontwerpwijziging APV (parkeerverbod grote voertuigen) naar: Gemeente Leidschendam-Voorburg,
t.a.v. Afd. Bestuurlijke en Juridische Zaken
Postbus 905
2270 AX Voorburg.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Görtz of met de heer Toebes via telefoon 14 070.

Het college zal de inspraakreacties betrekken bij de vaststelling van het definitieve voorstel aan de gemeenteraad. De gemeenteraad kan dan in april 2010 de definitieve bepaling in de APV opnemen.