Waterschap Groot Salland

Herstel kreek Roebolligehoek

Laatste wijziging: 18 december 2009

Het Waterschap Groot Salland herstelt de kreek Roebolligehoek bij Cellemuiden. Natuurvriendelijke oevers komen in de plaats van steile en afgekalfde waterkanten, landschapselementen worden hersteld en de aanleg van een fiets-/voetpad is wellicht mogelijk.

Hoofdwatergang

De kreek Roebolligehoek is een hoofdwatergang van in totaal 3,5 ha die water toevoert naar het gemaal Cellemuiden bij de dijk langs het Zwarte Water tussen Hasselt en Genemuiden. Samen met de gemeente Zwartewaterland en Staatsbosbeheer werkt het waterschap aan een inrichtingsplan. Dit leidt tot uitvoering van de werkzaamheden vanaf de zomer tot in het najaar 2010. Over de verwerving van de benodigde grond is al overeenstemming bereikt met de eigenaren. Met een deel van de grond die vrijkomt bij de graafwerkzaamheden legt het waterschap aan één zijde van de kreek een verhoogde onderhoudsroute aan. De overige grond wordt verwerkt op omliggende percelen. Het streefbeeld is het bereiken van een open water met riet en andere moerasplanten.

Nationaal Landschap IJsseldelta

Binnen het Nationaal Landschap IJsseldelta werken de provincie Overijssel, de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland en het Waterschap Groot Salland samen aan uitvoeringsprojecten voor onder andere landbouw, water, natuur en landschap, recreatie en toerisme. Een van de projecten is het plan 'Weidsheid en Kreken' waarvan het herstel van de kreek Roebolligehoek onderdeel is.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl