Ingezonden persbericht


Parentis nieuwe speler op gastoudermarkt
Gastouderbureaus Mr Nosey en Flexmoeders.nl samen in nieuwe holding

Twee van de grotere gastouderbureaus van Nederland, Mr Nosey en Flexmoeders.nl, zijn samengegaan in een nieuwe organisatie: Parentis. De twee afzonderlijke bureaus blijven bestaan en nemen samen een sterke marktpositie in. Parentis wordt aangestuurd door een driekoppige directie. Het doel is marktleider te worden in de gastouderbranche waar kleinere gastouderbureaus zich gemakkelijk bij kunnen aansluiten. Parentis biedt meer dan 10.000 gezinnen gastouderopvang aan via een landelijk netwerk van gekwalificeerde gastouders.

Het zijn roerige tijden in de gastouderopvang. Per 1 januari 2010 treedt de nieuwe Wet Kinderopvang in werking die zwaardere eisen stelt aan de opleiding van gastouders en de administratie van gastouderbureaus. Met name de kleinere gastouderbureaus zullen de kosten van deze forse investeringen niet kunnen dragen. "Onze ambitie is groot en dit samengaan is een eerste stap in de goede richting", aldus Wendeline van Luijk, directielid van Parentis. Van Luijk: "Het is onze ambitie om in de komende jaren meer te gaan samenwerken met grote en kleine bedrijven in onze branche, zowel gastouderbureaus maar ook crèches."

Driekoppige directie
De nieuwe directie van de Parentis Groep zal bestaan uit Terry Aurik (CEO), Paul van den Nouwland (CFO) en Wendeline van Luijk (COO). Hans Huijsmans, oud-directeur en -eigenaar van gastouderbureau Mr Nosey, neemt binnen Parentis de belangenbehartiging richting de branche en politiek op zich. Tientallen goed gekwalificeerde consulenten in het hele land zien er op toe dat de opvang op een verantwoorde wijze plaatsvindt. Circa twintig medewerkers zorgen voor de ondersteuning vanuit het nog te betrekken nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam.

Terry Aurik (Amsterdam, 1968) heeft meerdere directiefuncties bekleed. Onder andere als algemeen directeur bij Tele2 Nederland, Lebara Mobile en Amatus Communications. Daarnaast heeft zij haar eigen kinderkledingwinkels in de markt gezet. Terry is succesvol gebleken in het structureren en bouwen van bedrijven met het doel succesvolle grotere organisaties te ontwikkelen.

Paul van den Nouwland (Haarlem, 1962) heeft ruime financiële ervaring in verschillende vakgebieden: productie, retail, marketing en sales. Hij heeft een aantal jaren als financieel directeur gewerkt voor SZK-Holding dat later Kern kinderopvang is geworden. Daarnaast heeft hij een ruime ervaring in fusies, overnames en samenwerkingsverbanden en is daarom uitermate geschikt als financieel directeur van Parentis.

Wendeline van Luijk (Seria, 1971) richtte in 2004 Kinderopvangonline.nl en in 2006 Flexmoeders.nl op. Het is mede dankzij haar bezieling dat er de komende jaren een professionaliseringsslag wordt gemaakt binnen de branche en dat er een gezonde dialoog tot stand is gekomen tussen de gastouderbranche en de overheid. Naast haar werk binnen Parentis zet Wendeline zich in voor de verbetering van opleidingen, werkgelegenheid en duurzaamheid binnen de gastouderbranche. In de nieuwe holding van Parentis gaat zij zich als directielid onder meer bezighouden met marketing, innovatie en productontwikkeling.

----------

Noot voor redacties