Gemeente Delfzijl

PERSBERICHT

18 december 2009

Delfzijl start project 'Wonen met kansen'

Het project 'Wonen met kansen' beoogt één of meerdere kleinschalige woon-leer-werkvoorzieningen voor jongeren te creëren in de regio Delfzijl en Appingedam. Het gaat om jongeren die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen, maar nog niet in staat zijn zelfstandig in een stabiele woonsituatie te voorzien. Deze jongeren lopen het risico de school vroegtijdig te verlaten. Doel van 'Wonen met kansen' is om deze jongeren te begeleiden in het wonen, leren en werken zodat ze alsnog een startkwalificatie behalen, een werkplek vinden en op termijn zelfstandig leren wonen. Een belangrijk nevendoel is dat de jongeren behouden blijven in de gemeente en niet uitwijken naar de stad Groningen of elders.

Op 10 december 2009 vond de startbijeenkomst van het project 'Wonen met kansen' plaats. Samenwerkingspartners uit uiteenlopende sectoren zoals woningcorporaties, welzijnsinstellingen, jongerenwerkers, sociale dienst, ROC, RMC, re-integratiebedrijven hadden, in deze toch altijd drukke decembermaand, de tijd genomen om zich te laten informeren, maar meer nog om zelf mee te denken over de invulling van dit project. En hoe! De energie en het enthousiasme van de deelnemers was de hele ochtend voelbaar. Het belang van het project werd door alle partijen, ieder vanuit zijn of haar eigen invalshoek, erkend.

Meer informatie over het project 'Wonen met kansen' in de gemeente Delfzijl en Appingedam kunt u opvragen bij Erna Muntendam van CMO Groningen (050-577 01 01)


---- --