Ingezonden persbericht


Pers Press Pers Press

Corporate

Den Haag, 18 december 2009

Embargo tot vrijdag 18 december, 11.00 uur

BEHOUD VAN ORDERS, OMZET EN WINST VOOR SIEMENS GROEP IN

NEDERLAND

De Siemens Groep in Nederland behaalde in het afgelopen boekjaar (1-10-2008 t/m 30-09- 2009) een winst voor belastingen van 120 miljoen euro. De onderneming realiseerde, ondanks de economische tegenwind, haar doelstellingen met een orderontvangst van 1,684 miljard euro en een omzet van 1,585 miljard euro. Aan het eind van het boekjaar had de Siemens Groep in Nederland 2755 medewerkers in vaste dienst.

,,De grootse economische teruggang sinds de Grote Depressie uit de vorige eeuw betekent niet dat Siemens in crisis is. Integendeel", aldus scheidend bestuursvoorzitter Martin van Pernis bij het bekendmaken van de jaarcijfers. ,,Ondanks een Bruto Binnenlands Product (BBP) dat met ruim 5% daalde, wist Siemens een stijging te realiseren van orderontvangst, omzet en winst; gecorrigeerd voor de niet voortgezette activiteiten, zoals die van de divisie Consumer Products die sinds 1 januari 2009 is verzelfstandigd". De goede resultaten zijn mede te danken aan maatregelen die al genomen zijn vóór het uitbreken van de crisis, zoals kostenbesparingen en aanpassing van het productportfolio".

Maatregelen die, volgens Van Pernis, hebben geleid tot een zeer tevredenstellend resultaat. Ondanks terugvallende ordervolumes in een aantal divisies, is vooral het grote succes van de sector Energie, de sector Gezondheidszorg en binnen de sector Industrie de divisie Mobiliteit, de basis geweest van een overschrijding van het verwachte ordervolume, de omzet en het resultaat.

Positie in 2009
Siemens is al ruim 150 jaar actief in ons land en neemt een vooraanstaande positie in op de gebieden Industrie, Energie, Mobiliteit en Gezondheidszorg, terwijl Siemens IT Solutions and Services diensten verleent binnen alle gebieden. Deze vooraanstaande positie stelde de Siemens Groep in Nederland, ook in het afgelopen boekjaar, in staat haar marktpositie te behouden en op
1 / 4