Ingezonden persbericht


Persbericht

Vianen, 18 december 2009

SAP in de cloud: Tâ¤'Systems overschrijdt magische grens van vijf miljoen SAPS
---

T-Systems heeft in zijn datacenters de magische grens van vijf miljoen SAPS (SAP Application Performance Standard) overschreden. Eén SAPS correspondeert met ongeveer zestig dialoogstappen per uur. T-Systems biedt SAP aan klanten aan vanuit een cloud-omgeving.

'Dynamic Services van Tâ¤'Systems voorzien in ICT uit het stopcontact', zegt Olaf Heyden, Head of ICT Operations bij Tâ¤'Systems. 'Klanten betalen alleen voor wat zij daadwerkelijk gebruiken, waardoor kostenbesparingen tot dertig procent mogelijk zijn. Dat is de reden dat steeds meer bedrijven hier belangstelling voor tonen.' Steeds meer grote ondernemingen maken gebruik van de dienstverlening, onder meer Deutsche Telekom, Philips, Shell en Linde. Deze bedrijven gebruiken niet langer hun eigen aparte SAP-systemen, maar nemen opslagcapaciteit, bandbreedte en rekenkracht af op basis van hun behoefte.

Kenmerk van het model is het combineren van servers in grote pools, waardoor de benutting van systemen tot tachtig procent kan oplopen. 'Dankzij onze Dynamic Services hebben we veel minder hardware nodig voor dezelfde prestaties en dus minder stroom dan bij traditionele hostingconcepten, waarbij iedere klant eigen computers en opslag nodig heeft', aldus Heyden, die aangeeft dat het concept van T-Systems zowel de klant als het milieu voordeel oplevert.

####

Over T-Systems
Met een wereldwijde infrastructuur van datacentra en netwerken levert T-Systems ICT-diensten aan internationale ondernemingen en publieke instellingen. Op basis hiervan biedt de dochteronderneming van Deutsche Telekom geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan een betere communicatie tussen bedrijven en binnen de samenleving. Circa 46.000 medewerkers bij T-Systems voegen aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteiten van hun klanten over de gehele wereld door het combineren van industrie-expertise en ICT-innovaties. In het boekjaar 2008 genereerde de businessunit van Deutsche Telekom voor de zakelijke klant circa 9,3 miljard euro aan inkomsten.



Ingezonden persbericht