Gemeente Tilburg

Nummer
2009487BW
Datum
18 december 2009

Theater De NWE Vorst in de spotlights gezet
Gemeente betaalt mee om aantrekkelijkheid binnenstad te vergroten

Op donderdag 17 december heeft wethouder Jan Hamming het theater De NWE Vorst aan de Willem II straat in de spotlights gezet. De gemeente Tilburg heeft het sinds een half jaar mogelijk gemaakt dat bedrijven en particulieren van de binnenstad hun pand kunnen aanlichten vanuit de openbare grond. Op deze manier wil de gemeente de aantrekkelijkheid van de binnenstad vergroten en krijgen de panden een hoogwaardige uitstraling. Om te laten zien wat aanlichten met een pand kan doen, is door de gemeente sinds gisteren theater De NWE Vorst aangelicht.
Aanlichten panden
Het aanlichten van de panden gebeurt door het plaatsen van grondspots in de openbare grond bij de gebouwen. Afhankelijk van het pand is minimaal één spot per vijf strekkende meter nodig. Hierbij wordt gebruik gemaakt van energiebesparende LED-verlichting. Subsidie
De kosten van de eerste aanleg voor het aanlichten van het pand zijn voor rekening van de eigenaar van het pand. Om het aanlichten van panden te stimuleren had de gemeente al ¤ 20.000 beschikbaar gesteld, te verdelen over de eerste veertig spots, die daadwerkelijk geplaatst worden, (500 euro per spot). Daarnaast neemt de gemeente ook de kosten van onderhoud, energie en de vervanging van de grondspots voor haar rekening. Jan Hamming: "Met de aanvragen die nu binnen zijn is het stimuleringsbudget nagenoeg op. Daarom hebben we onder het motto 'wegens succes geprolongeerd' hier nog eens ¤ 10.000 aan toegevoegd".
Meer informatie
Pandeigenaren uit de binnenstad kunnen bij de gemeente vrijblijvend en kosteloos een verlichtingsplan op laten stellen. De gemeente bekijkt dan per pand hoeveel grondspots er nodig zijn en wat de kosten zijn. Op www.tilburg.nl (zoekterm aanlichten panden) staat alle informatie en een aanvraagformulier voor het opstellen van een verlichtingsplan. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.
Bijlage:
Foto aangelicht theater De NWE Vorst (fotograaf: Peter van de Kerkhof).
---



Gemeente Tilburg