TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-12-2009

TROS MAAKT NEDERLANDSE INZENDING EUROVISIE SONGFESTIVAL BEKEND

Vanmorgen heeft Pierre Kartner het nummer voor het Eurovisie Songfestival 2010 live gepresenteerd bij het TROS-radioprogramma GOUDEN UREN.

De schrijver en componist bracht, onder grote persbelangstelling, het lied 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)' ten gehore in de studio van presentator én Songfestival-commentator Daniël Dekker. Voor deze gelegenheid kwam het programma vanuit het TROS-restaurant.

Een fragment van het nummer, nu nog uitgevoerd door Pierre Kartner zelf, is vanaf 13.00 uur te downloaden via www.songfestival.nl.

Met 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)' hoopt de TROS Nederland weer op de kaart te zetten bij het Eurovisie Songfestival. Op zondag 7 februari wordt in een 85 minuten durende uitzending van het Nationaal Songfestival bepaald wie Nederland gaat vertegenwoordigen. Zes bekende Nederlandse zangers/zangeressen vaardigen een talent af die het lied op eigen wijze zal vertolken bij het Nationaal Songfestival. Dan wordt bekend wie in mei afreist naar Oslo, Noorwegen, voor de halve finales van het Eurovisie Songfestival op 25 en 27 mei 2010. De finale van het Eurovisie Songfestival is op zaterdag 29 mei.

Eind november is Pierre Kartner door de TROS benaderd met de vraag een Nederlandstalig nummer te schrijven voor het Eurovisie Songfestival. Zijn jarenlange ervaring en zijn grote successen als componist maken hem tot dè geschikte persoon om een nummer met internationale allure te componeren.

Over de verdere invulling van het Nationaal Songfestival maakt de TROS binnenkort meer bekend. Yolanthe Cabau van Kasbergen neemt de presentatie voor haar rekening.

Voor meer informatie: www.songfestival.nl