Ingezonden persbericht


SPAMfighter: Tiger Woods geliefd spamonderwerp

Amsterdam, 18 december 2009 ¨D Vanaf het moment dat Tiger Woods het wereldnieuws haalde met een auto-ongeluk en de daaropvolgende geruchtenstroom over zijn huwelijksperikelen, signaleert SPAMfighter een explosie aan spam en malware over de nummer 1-golfer van de wereld. SPAMfighter adviseert consumenten e-mails over Tiger Woods niet te openen, omdat veel van deze mails gevaarlijke content bevatten, zoals virussen of links naar besmette websites. De berichten zijn vaak afkomstig van automatisch gegenereerde e-mailadressen als: valerie2xy9mwm2i1m5gvrosalind@hotmail.com.

Op dit moment ziet SPAMfighter de volgende kwaadaardige Tiger Woods-verschijnselen:
- verspreiding van een Tiger Woods-game die een virus bevat;
- e-mails met als bijlage een foto die een virus bevat, zoals: ¡®The Tiger Woods Family Christmas Portrait¡¯;
- e-mails met daarin besmette links naar Google Doc-sites, zoals: google.com/notebook/public/06456.

Daarnaast waarschuwt SPAMfighter voor e-mails met de volgende onderwerptitels.
- Alan, Watch Tiger Woods Mistresses In Action!
- Tiger Woods Second Mistress Jamie Grubbs
- Shocking photos of Tiger Woods cheating his loving one. His wife was shocked. You have to see this.
- Private video of golfer Tiger Woods from his private albums at Facebook. You can witness him cheating on his wife.
- Message Notification from Tiger Woods forum
- Would you like to see Golfer Tiger Woods cheating on his wife? We hacked his account and stole the private videos.

¡°Tiger Woods heeft weliswaar aangekondigd voorlopig te stoppen met golfen, maar zolang de berichtgeving rond zijn vermeende affaires blijft doorgaan, verwacht ik niet dat spam over Woods zal stoppen¡±, aldus Martin Thorborg, mede-oprichter van SPAMfighter. Het is niet ongebruikelijk dat spammers gebruikmaken van nieuwsonderwerpen rondom celebrities en daarmee computergebruikers naar onveilige websites lokken. Eerder dit jaar constateerde SPAMfighter al grote stromen spam en malware over Barack Obama rondom zijn verkiezing tot president, en over het overlijden van Michael Jackson.

####

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim 6,5 miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met ¨¦¨¦n druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam v¨®¨®r deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.



Ingezonden persbericht