Kinderombudsman Jos Aalders distantieert zich van dit bericht als volgt: "Ik wil u er even op attent maken dat deze persoon niets van doen heeft met de Nationale ombudsman en ook niet met de kinderombudsman. Deze man heeft blijkbaar de bel horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Of misbruikt opzettelijk het originele bericht voor eigen zaakjes." De kinderombudsman wil niet met hem geassocieerd worden omdat op de website http://www.conseo.nl/kindindeknel/index.html naar bijdragen wordt verwezen van Nico Mul die door het SBS6 programma Undercover in Nederland op 4-1-2009 werd ontmaskerd als pedofiel, zie http://www.sbs6.nl/web/show/id=117418/langid=43/media=46669/page=1

Ingezonden persbericht


18 dec 2009

Overleg over betere tijden voor jeugdzorg en familierecht

Doorbraak verwacht voor klachtbehandeling gelijkwaardig ouderschap na scheiding

Onlangs startte overleg tussen nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer en Kinderombudsman Jos Aalders, tevens Kinderombudsman van de Volkskrant/PCM. Dit naar aanleiding van kritiek van de Pvda op het functioneren van de nationale ombudsman. Klachten ingediend bij de nationale ombudsman worden geheel niet of draaiend behandeld, terwijl het jeugdbeleid op grote schaal de europese rechten van de mens schendt. Over deze kritiek van de Pvda is het nodige bekend gemaakt door Kindindeknel. Bij een bezoek van medewerkers van de nationale ombudsman, waarbij zij snuffelden in de administratie van Jos Aalders, maakte de Kinderombudsman voorbehoud wat betreft samenwerking met de nationale ombudsman. Kritiek van de Pvda kan niet zomaar worden afgekocht en burgerorganisatie Kindindeknel speelde een belangrijke rol bij het tot standkomen van de Wet 'Gelijkwaardig ouderschap en zorgvuldige scheiding' die vanaf 1 maart van dit jaar in werking is. De Kinderombudsman functioneert op gebied van jeugd en gelijkwaardig ouderschap beter dan de algemene ombudsman en verdient het om nationale missers uit het verleden op gebied van jeugdzorg en familierecht te helpen voorkomen.

Zoals bekend ondervinden actieve en communicatieve ouders belemmeringen bij de zorg voor hun kinderen wanneer zij gescheiden gaan wonen. Een goed functioneren van de Kinderombudsman heeft in verband met economisch herstel waarde, daarenboven zal subsidiëring van de Kinderombudsman aan het klachtwerk een steviger basis kunnen geven. Bij financiering door de overheid kan men niet om een Minister voor Jeugd en Gelijkwaardig Ouderschap heen. In betere tijden zal deze Pvda minister deel kunnen uitmaken van de regering. Zorgen over ziekenhuis behandeling van kinderen horen thuis bij het ministerie van VWS. Er is geen reden voor de Kinderombudsman om onder een paraplu van Alex te gaan werken, daar regent het harder klachten dan thans het geval bij de Kinderombudsman. Als assistentie van de kinderombudsman niet bij de gesprekken kan zijn zoals onlangs op 16 december, is de CEO van Kindindeknel bereid om overleg met de overheid inhoud te geven.

http://conseo.nl/ Conseo.nl opvoeding regelgeving handhaving