Sunparks


- PERSBERICHT -

Volledig vernieuwde brochure verschijnt in oplage van ruim één miljoen exemplaren

SUNPARKS BREIDT AANBOD UIT MET VAKANTIEPARKEN PIERRE & VACANCES IN NEGEN FRANSE REGIO'S

Rotterdam, 18 december 2009 - De brochure waarin Sunparks haar nieuwe aanbod presenteert, is dit jaar extra bijzonder. Zo is niet alleen sprake van een metamorfose tot een kleurrijke en fraai vormgegeven brochure die leest als een prettig leesbaar tijdschrift. Bovendien is het voortaan mogelijk om via Sunparks in negen Franse vakantieregio's een verblijf te boeken in een resort van Pierre & Vacances. Hierdoor is het voor gasten nog eenvoudiger zich nu al te oriënteren op een leuke vakantie- bestemming in Frankrijk, hét favoriete vakantieland van Nederlanders. Naast de bestaande parken van Sunparks in Nederland, België en Duitsland hebben gasten nu ook keuze uit talrijke bestemmingen in Bretagne, de Provence en de Ardèche of een zon- en zeevakantie aan de Côte d'Azur, de Vendée of aan de Atlantische Oceaan. De brochure van Sunparks verschijnt in een oplage van totaal 1,3 miljoen exemplaren. Voor alle accommodatie geldt dat iedereen die vroegtijdig boekt een korting krijgt van 10 tot 20 procent.

`In the middle of everywhere'
Sunparks is een internationaal merk met twee parken in Nederland, vier parken in België en twee in Duitsland. Deze parken bieden de beste voorzieningen in het vier-sterrensegment en zijn een perfecte uitvalsbasis om de regio te verkennen. Zo zijn er uitstekende mogelijkheden om de privacy en het comfort van een eigen vakantievilla - met tal van overdekte voorzieningen binnen handbereik, zoals het waterparadijs Aquafun - te combineren met mogelijkheden om zowel in de parken als in de nabije omgeving - `In the middle of everywhere' - te recreëren. Een slogan die met een knipoog verwijst naar de centrale ligging van de parken. Center Parcs Europe - waarvan Sunparks onderdeel is - heeft de ambitie Sunparks uit te breiden naar zo'n 30 parken in 2015, onder meer door het overnemen van managementcontracten. De overname van het managementcontract van Parc Sandur in Drenthe in januari 2011 en de opname van Pierre & Vacances-resorts in de Sunparks brochure zijn een belangrijke eerste stap.

Portfolio uitgebreid met resorts in de mooiste gebieden van Frankrijk De negen resorts van Pierre & Vacances, die vanaf nu via de website van Sunparks te boeken zijn, bevinden zich in de mooiste gebieden van Frankrijk. Zij zijn naadloos ingebed in de natuurlijke omgeving en ook de lokale architectuur wordt zoveel mogelijk gerespecteerd. De parken hebben een uitgebreid aanbod van accommodatie. Zo kunnen gasten kiezen uit een studio, appartement, vakantiehuis (maison), villa of landhuis (bastide). De parken zijn met veel oog voor detail ingericht en beschikken over alle faciliteiten. Elk resort heeft ruime en kindvriendelijke zwembaden en een uitgebreid aanbod van recreatieve en sportieve activiteiten: van golf en skaten tot surfen, waterskiën en parapenten. Het is zelfs mogelijk een cursus trapeze of acrobatiek te volgen in de circusschool van Pierre & Vacances. Bovendien is er een animatieprogramma - inclusief Kidsclub - voor alle leeftijden.





Tourist Guides
Niet alleen in de parken, maar óók in de nabije omgeving van de parken van Sunparks is van alles te beleven. Om gasten zowel op locatie als online de weg te wijzen naar de mooiste plekjes in de regio én voor tips op het gebied van cultuur, gastronomie, shoppen en recreatie is er de Tourist Guide. Dit zijn toeristische informatiecentra, met onder meer persoonlijke tips van eigen medewerkers, die bezoekers naar de leukste activiteiten en bestemmingen leiden. Zo kunnen gasten een evenementenkalender raadplegen. Verder biedt de Tourist Guide een volledig overzicht van de horeca in de regio en kunnen gasten voor een museum- of stadsbezoek of een trip naar een bezienswaardigheid een beroep doen op deze service. De toeristische tips worden per park helder gerangschikt op basis van vier thema's: activiteiten, culinair, cultuur en winkelen. Per onderwerp zijn er 10 tips: in totaal 40 tips per park.