Goochelaar bedenkt de eerste goochelklucht van Nederland


En geeft de opbrengst aan Unicef

Wierden, 20091111 -- Goochelaar Jan werkt hard aan de laatste loodjes van een nieuwe show vol humor, magie en lantaarnpaaldansen. De opbrengst is voor Unicef als bedankje voor zijn 10-jarig jubileum als goochelaar.

Als goochelaar wordt Jan meerdere keren per jaar gevraagd op te treden voor een plaatselijke kerk of goed doel. Hierdoor kreeg hij het idee om zijn tienjarig bestaan te vieren met een nieuwe show voor een goed doel. Als donateur en oud-docent viel de keus al snel op Unicef vanwege hun nadruk op het belang voor scholing van kansarme kinderen.

De voorbereidingen begonnen in 2008, er moesten theaters gevonden worden die mee wilden doen. Gelukkig zijn er meerdere gevonden, waarvan sommige zelfs voor niets meewerken! Jan houdt van vrolijkheid en wil de mensen dan ook een hele vrolijke en magische avond bieden. Hieruit is het nieuwe concept de `goochelklucht' ontstaan. Een combinatie van een komisch toneelstuk met echte illusies.

Voor deze show zijn nieuwe illusies bedacht en gebouwd. Jan wil een show bieden met nieuwe trucs en nieuwe grappen. De stijl is geïnspireerd op oude Laurel & Hardy films: de slapstick. Er zullen een aantal typetjes de revue passeren waaronder Hans Clock en Pamela Andersom.

Voor de show zelf heeft Jan ook moeten zoeken naar een nieuwe assistente. Die heeft hij gevonden in de persoon van Ytsje Rosier. Zij is een professionele actrice en paaldanseres. Met deze combinatie geeft zij de show een heel bijzondere invulling.

Met een vrouwelijke technicus, een actrice en zijn vrouw als brainstormpartner is Jan de enige man in het vierkoppige team. Door samen te werken zijn hele nieuwe ideeën ontstaan en kan iedereen zijn of haar kwaliteiten in de show inbrengen. Hoe het geworden is? Dat kun je zien tijdens een van de vijf shows. Bezoekers van de show kunnen kun kaartje ook nog eens ruimschoots terugwinnen.

Zie voor alle informatie www.goochelaarjan.nl.

Agenda:
-Vrijdag 18 december Dorpshuis Kloosterhaar: try-out
-Zaterdag 16 januari Dorsphuis 't Centrum te Dedemsvaart: try-out
-Vrijdag 29 januari Stadstheater de Bond te Oldenzaal: première
-Vrijdag 12 februari Junushoff te Wageningen
-Zaterdag 27 februari Odeon te Zwolle
-Zaterdag 17 april Voorveghter te Hardenberg
-Zaterdag 24 april Kulturhus Borne





Ingezonden persbericht