Provincie Noord-Brabant


Publieksevenement op 13 december
Randweg Hoogerheide 18 december open

De Randweg Hoogerheide is vanaf vrijdag 18 december open voor het verkeer. Gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen en wethouder Pim Meeuwisse zullen de nieuwe randweg officieel openen. Pers en bewoners; iedereen is van harte welkom.

Speciaal voor de bewoners wordt er op zondag 13 december een open dag georganiseerd. Tussen 11.00 en 15.00 uur is er gelegenheid om de Randweg lopend of met de fiets te verkennen aan de hand van een fotopuzzeltocht.
Langs een speciale route zal op verschillende punten informatie worden verstrekt onder andere over de nieuwe weg, het explosievenonderzoek, de archeologische vondsten en de natuurcompensatie. Ook zal door de kunstenaar een toelichting worden gegeven over de gerenoveerde bunkers en het nieuwe kunstwerk.
Het startpunt van de puzzeltocht is het gemeentehuis aan de Huijbergseweg in Hoogerheide. Men kan vanaf 11.00 uur en tot 14.30 uur de tocht maken.

De officiële opening van de Randweg vindt plaats op vrijdag18 december om 16.00 uur bij de Aviolandalaan. Verkeersgedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen en wethouder Pim Meeuwisse zullen de Randweg op spectaculaire wijze openen. Iedereen die benieuwd is hoe dit gaat gebeuren, is van harte welkom.

Feitelijk
De nieuwe randweg is tussen de Putseweg en de Scheldeweg aangelegd met een lengte van circa 3,5 kilometer en bestaat uit twee gescheiden rijstroken, onderbroken door rotondes. Bij de Scheldeweg is een turborotonde en bij de Antwerpsestraatweg een ongelijkvloerse kruising.
Bijzonder onderdeel is de integratie van vijf gerenoveerde bunkers in de geluidswallen langs de weg. Deze bunkers zijn de stille getuigen van een bewogen stuk geschiedenis, en daarom blijven ze behouden. Ter plaatste van de bunkers is tevens een nieuw bijbehorend kunstwerk gerealiseerd. Om de natuur te compenseren is 11 hectare nieuwe natuur aangelegd waarmee het totale natuurgebied de Kooi op ruim 20 hectare groot komt.