Dr. Donor op de Meidenmiddag


Speel Dr. Donor the Game en weet wat je kunt doneren

Rotterdam, 20091211 -- Dr. Donor staat op 18 december 2009 op de Meidenmiddag in het Wijkcentrum LCC 't Klooster, Afrikaanderplein te Rotterdam. Wil jij samen met je vriendinnen gezellig het Dr. Donor spel komen spelen? Kom dan naar de meidenmiddag! De meidenmiddag is een gezellige actieve dag, vol muziek en activiteiten. Girls only!

Waarom Dr. Donor
Uit onderzoek bleek dat weinig jongeren een donorcodicil invullen en daarnaast weinig kennis hebben over de organen die gedoneerd kunnen worden. En dat dit zowel bij leven als na overlijden gedaan kan worden. Met behulp van Dr. Donor the Game komt daar hopelijk verandering in. Want het is voor veel mensen van levensbelang dat meer mensen hun donorcodicil invullen!

Van alle Nederlanders vult 47,2 procent het donorcodicil volledig in, 10,2 procent geeft toestemming met donatiebeperkingen, 29,9 procent van de Nederlanders geeft geen toestemming voor donatie en 10,9 procent geven aan dat de nabestaanden beslissen. Bij 1,8 procent van de Nederlanders beslist er een specifiek persoon.

Hoe wordt het spel gespeeld?
Dr. Donor is een grote dokter waar op de locatie van het lichaam van de te transplanteren organen grote gaten zijn gemaakt. Met ballen in de vorm van harten kan naar de dokter gegooid worden. Heb je genoeg punten? Dan win je een superleuke donor(goodie)-bag. Het spel wordt geleid door een grappige verpleegkundige die je graag alles over doneren vertelt. Daarnaast is Martijn Oudeman ook aanwezig, hij heeft in juli 2007 een dubbele longtransplantatie ondergaan.

Meidenmiddagen
Talent District Zuid organiseert in LCC 't Klooster de 4e meidenmiddag van dit jaar. Die dag strijden er 7 kandidates om de titel van Miss Feijenoord 2010!

Rotterdam Zorgstad
Samen met de zorginstellingen in de stad maakt de gemeente Rotterdam zich sterk voor de stimulering van de Rotterdamse gezondheidszorg. Rotterdam zet in op een gezonde zorgsector met een kwalitatief hoogwaardig aanbod, veel bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Geef jij je ook helemaal? Check de website www.drdonor.nl





Ingezonden persbericht