Nieuwe dimensie in keukens nu ook bij Coninx Keukens


De duurzame en tikje spirituele insteek van Kitchzen

GRONSVELD, 20091218 -- Coninx Keukens te Gronsveld start in december met een shop in shop van het nieuwe duurzame keukenmerk Kitchzen. Gronsveld Keukens is daarmee de derde erkende Kitchzendealer in Nederland. En dat terwijl de officiële introductie van dit concept pas in september, tijdens de Woonbeurs in de RAI Amsterdam, plaatsvond. De snelle opmars van dit nieuwe keukenmerk is vooral te danken aan de opvallende kenmerken ervan.

Kitchzen is niet alleen onderscheidend door de duidelijke focus op duurzaamheid (vooralsnog uniek in de keukenbranche) maar ook doordat het is vormgegeven in een absoluut eigen `zen'-sfeer die alleen al een bezoek aan deze oases waard maakt. Deze `groene' keuken - geheel vervaardigd van bamboe en voorzien van een gerecycled werkblad en de meest energiezuinige apparatuur - komt de huidige consument tegemoet die milieuvriendelijkheid steeds hoger op het prioriteitenlijstje heeft staan. Tegelijk wordt ook op designgebied een statement gemaakt. `Groen' is ook mooi!

Kitchzen en Zenitair zijn alleen verkrijgbaar bij geautoriseerde Kitchzendealers (let op het bordje bij de deur!) Vlak voor aanvang van de beurs, op 24 september, is de eerste Kitchzenshop van maar liefst 80 m2 geopend bij Alno Keukenstudio Zwolle te Zwolle. In oktober volgde Belmar Keukens en Badkamers te Dordrecht, en Coninx Keukens is de derde in rij. Houdt u onze website www.kitchzen.nl in de gaten voor de openingsdata van de nieuwe winkels die snel zullen volgen.

Bamboe
Bamboe vormt de basis van de toegepaste meubelen van de Kitchzenkeuken. Dit wonderbaarlijke, snelgroeiende onverwoestbare gras levert in vijf jaar tijd een paar honderd houten palen af, met bijna eenzelfde hardheid als tropische houtsoorten. Na winning van dit hout komen uit de wortels eronder gewoon weer nieuwe bamboescheuten op. Een bamboebos gaat nooit verloren, in tegenstelling helaas tot het tropisch regenwoud. Niet voor niets wordt bamboe wel `het groene goud' genoemd. Een prima en bovendien erg mooi basismateriaal voor de Kitchzenkeuken dus, welke vanzelfsprekend is voorzien van de modernste technieken als servo-drive en van luxe, fraai afgewerkte lade-interieurs.

Gerecycled werkblad
Een bijzondere keuken vraagt natuurlijk ook om een bijzonder werkblad. Dit is bij Kitchzen dan ook vervaardigd van het recent op de markt gebrachte, uiterst milieuvriendelijke oppervlaktemateriaal ECO van Cosentino, de producent van oppervlakken in natuursteen en kwarts. ECO is voor 75 procent samengesteld uit ingezameld gerecycled glas (afkomstig van porselein, glas en spiegelglas) en gekristalliseerd as. De overige 25 procent bestaat uit resten natuursteen van steengroeven. Tevens vernieuwend is het gebruik van een harssoort van natuurlijke oorsprong die voor 22 procent uit maïsolie bestaat. ECO kreeg al de certificaten Greenguard en "Cradle to Cradle" toegekend, wat betekent dat het een product is dat voor 100 procent recyclebaar is.

Eco-apparatuur
Energiezuinige apparatuur is gelukkig momenteel bij veel merken te vinden. In de Kitchzenkeuken zijn dan ook verschillende merken toegepast. Coninx Keukens kan u alles vertellen over de meest energiezuinige keuzes.

Coninx: de standaard in maatwerk
Bij Coninx is maatwerk niet zo maar een kreet. het wordt bloedserieus genomen. Een keuken, een meubel, een kast, een lade van Coninx past tot op de millimeter nauwkeurig. Past naadloos in uw interieur. Op de dag van montage, maar ook 25 jaar later. Dat kun je alleen waarmaken als je topmaterialen gebruikt en gepassioneerde vakmensen inzet. Coninx heeft het beide in huis. Werkt alleen met de beste leveranciers, hoogwaardige materialen en de top op het gebied van inbouwapparatuur. alleen zo blijf je ook na 38 jaar nog overeind. En als u denkt: 'Mooi, maar dat zal wel een lieve duit kosten', kunnen we u gerust stellen. Doordat Coninx werkt uit eigen werkplaats worden hoge tussenhandelsmarges uitgeschakeld. Zo zijn de tailormade keukens van Coninx beslist niet duurder dan de Italiaanse en Duitse topkeukens. Het is maar dat u het weet.

Lifestyle
Zodra u de Kitchzenshop bij Coninx Keukens binnenstapt zult u het ervaren: de exclusieve Kitchzensfeer! Kitchzen wordt bovendien omgeven door een breed assortiment opvallende, kwalitatief hoogstaande accessoires - waaronder servies - en private labelproducten. Vanzelfsprekend allemaal duurzaam en volgens het fair trade-principe geproduceerd. Zo is er onder eigen label wijn en water te vinden, maar ook biedt Kitchzen bijvoorbeeld bijzondere koffie en thee. En nog leuker; alle informatie en achtergrond hiervan, en ook van de nieuwe merken zelf, is terug te vinden op de uitgebreide website en in het eigen Magazen.
Zo vormt Kitchzen een complete beleving en is de uiterst sfeervolle Kitchzenshop een oase van rust en bezinning op zich, waarin de huidige bewust levende consument zich prima op zijn gemak zal voelen.

Meer informatie over Kitchzen, de mooie 3-D film met alle concepten, en de dealeradressen vindt u op de website www.kitchzen.nl. En natuurlijk via Coninx Keukens: coninxkeukens@live.nl

Coninx Keukens