BuroDat. en Vodafone lossen bereikbaarheidsprobleem Glazen Huis op


Gielmobiel gejat

GRONINGEN, 20091218 -- Nadat afgelopen week de Gielmobiel van 3FM op `criminele wijze' is ontvreemd door RTV Noord kwamen BuroDat. en Vodafone direct in actie om de bereikbaarheid van Giel Beelen en consorten in Het Glazen Huis te waarborgen. Vrijdag 18 december, als Giel, Gerard en Annemieke het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen in gaan, krijgen ze de nieuwe Gielmobiel aangeboden door BuroDat. en Vodafone.

Glazen Huislijn

Waar normaal gesproken de Gielmobiel gebruikt wordt om mensen buiten de studio te bereiken, zal de nieuwe Glazen Huislijn ingezet worden om de DJ's in het Glazen Huis te kunnen bellen en op die manier aandacht te vestigen op de Groningse acties die geld binnenhalen voor de bestrijding van malaria.



Jeugdwerkloosheid

De telefoon zal onder andere gebruikt worden om een dagelijkse stand van zaken te geven van de aanpak tegen jeugdwerkloosheid in Groningen. Onder het motto `Werk Malaria de Wereld uit!' schenkt de gemeente Groningen namelijk ¤ 200 aan het Glazen Huis voor elke leer-werkbaan die beschikbaar gesteld wordt op de website www.werkmalariadewerelduit.nl. Op de Glazen Huislijn krijgen de DJ's elke dag de actuele opbrengst van deze actie doorgebeld.



Malaria en diploma

Twee vliegen in één klap dus; een bijdrage voor de actie tegen malaria én de kans voor MBO-jongeren om hun praktijkgerichte opleiding met een diploma te verlaten. Er is in Groningen een tekort aan plekken voor jongeren om werkervaring op te doen. Jongeren die een beroepsbegeleidende (BBL)-opleiding volgen, hebben een baan nodig waar ze vier dagen per week kunnen werken; zij gaan één dag naar school. Jongeren in de beroepsopleidende (BOL)-opleiding zoeken een stageplaats voor één dag per week; zij gaan vier dagen naar school. Voor elke BBL-baan stort de gemeente Groningen ¤ 200 aan de Serious Request actie en voor elke BOL-plaats ¤ 100.

BuroDat.





Ingezonden persbericht