Olivijnsubstraten voor groendaken


Verbindende duurzame groendaken

Amersfoort, 20091218 -- Medio 2009 heeft Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing uit Amersfoort de toepassing van het Co2 bindende mineraal Olivijn geĂŻntroduceerd in haar groendak- en daktuinsubstraten. Olivijn is een basisch gesteente wat relatief snel reageert met het (zure) CO2 in de atmosfeer. Hierdoor wordt het CO2 geneutraliseerd en het eindproduct wat overblijft is magnesiumcarbonaat en siliciumoxide (zand).

Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing vermengt het Olivijn met haar substraat en de fractie is dusdanig dat het met 5 jaar is uitgewerkt. Dit is doelbewust gedaan, aldus Henk Vlijm Directeur Optigroen Benelux, omdat het dan de beste werking heeft. Binnen het onderhoudscontract voor deze groendaken en daktuinen wordt dan opgenomen dat het na 5 jaar weer aangevuld wordt. De kosten hiervoor zijn relatief laag zodat de beheerskosten per m2 niet veel stijgen.

De Olivijndaksubstraten van Optigroen worden al ruim een half jaar gepromoot en verwerkt in de lopende adviestrajecten c.q. bouwbestekken. Vlijm; we zijn voor 1,5 jaar terug verder ingegaan op de duurzaamheid van groendaken. Een groendak is op zichzelf al heel duurzaam maar door het toepassen van overige duurzame producten en oplossingen in het groendak, zoals Olivijnsubstraat, Zonnepanelen en windenergie is een groendak een verbindende factor op het gebied van duurzame daken.

Meer informatie kan men vinden op de website van Optigroen: www.optigroen.nl





Ingezonden persbericht