Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl

Vr. 18 DEC
THE SOUL STIRRERS
Legendarische soul-gospel groep
Zaal open: 21.00 uur / Entree: E 10,-

Zat. 19 DEC
POP I.D. - De Noordelijke Muzikantendag
Met o.a. Rock On Roll The Stories (Aqua de Annique en Bob Fosko), Bazz van Van Katoen, workshops, lezingen, mobiele studio en meer! Zaal open: 12.30 uur / Entree: GRATIS

Zat. 19 DEC
POP I.D. - Uitreiking Friese Popprijzen
Met: KRAAK & SMAAK DJ-Set, DAILY BREAD, A Liquid Landscape, Billy Benton


---

LEGENDARISCHE SOULGROEP THE SOUL STIRRERS in HET BOLWERK!

Op vrijdag 18 december zal de legendarische soul/gospel groep The Soul Stirrers een optreden verzorgen in Poppodium Het Bolwerk te Sneek! De groep bestaat al sinds de jaren '30 en was een bron van inspiratie voor alle grote soulzangers, maar ook bijv. Rod Stewart en Rolling Stones. De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree is 10 euro.

The Soul Stirrers is met recht een legendarische groep te noemen. Soullegendes Sam Cooke, Johnny Taylor en Lou Rawls waren bijvoorbeeld lid van The Soul Stirrers en het is ook de enige soul/gospel groep die opgenomen is in de Rock&Roll Hall of Fame! The Soul Stirrers zijn daarnaast pioniers op het gebied van soul. Zo is het de eerste groep met een leadzanger en de eerste groep met gitaarbegeleiding. Nu is dat misschien ondenkbaar, maar halverwege de vorige eeuw waren dat opzienbarende en baanbrekende dingen. De lijst is eigenlijk eindeloos.

Het is dus een unieke kans om deze legendes aan het werk te zien! In Het Bolwerk te Sneek!

Op zaterdag 19 december is de hele dag POP I.D. met Žs middags vanaf 12.30 uur de noordelijke muzikantendag en ÂŽs avonds vanaf 20.00 uur de uitreiking van de Friese Popprijzen en optredens van Kraak&Smaak (DJ-set), Daily Bread, A Liquid Landscape en Billy Benton. Entree is ÂŽs middags geheel gratis en ÂŽs avonds een luttele 5 euro.




Ingezonden persbericht