Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 14 december 2009

DJ's Glazen Huis reizen 18 december met de trein
van Hilversum naar Groningen

"h Speciale eerste klas coupé gereserveerd voor DJ's "h NS doneert 20.000 euro
"h OV scooter brengt DJ's vanaf station Groningen naar het Glazen Huis

Van 18 t/m 24 december staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Groningen. 3FM Serious Request is hét multimediale publieksevent dat jaarlijks aandacht vraagt voor een stille ramp en waarmee de afgelopen jaren miljoenen euro's voor het Rode Kruis is ingezameld. Speciale eerste klas coupé in "Serious Request" stijl De DJ's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt reizen dit jaar per trein naar het Glazen Huis! Op vrijdag 18 december stappen ze in mediastad Hilversum om 12.51 uur in de trein (op station Hilversum). Voor hen is een speciale eerste klas coupé gereserveerd, die omgetoverd wordt in "Serious Request" stijl.
In de trein gaan de DJ's meteen aan de slag voor het goede doel: namens de railcatering van NS mogen ze gratis koffie uitdelen en reizigers kunnen hiervoor een vrijwillige gift geven. Ook gaan ze de conducteurs een handje helpen. Zo verwachten ze alvast een aardig bedrag op te halen voor het goede doel.
Tijdens de stop op station Amersfoort (13.05 uur) wordt hen een cheque overhandigd namens de gemeente Amersfoort door burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper. NS scooter brengt DJ's naar het Glazen huis
Eenmaal aangekomen in Groningen (om 14.52 uur) krijgen de DJ's van NS een cheque aangeboden. Daarna zullen de DJ's begeleid door een servicemedewerker van NS, op een eigen NS-scooter naar de Grote Markt gaan waar zij door prinses Máxima in het Glazen Huis worden opgesloten! Ook NS-medewerkers zamelen geld in
Deze week wordt er voor het goede doel op verschillende kantoren van NS gecollecteerd onder medewerkers. Dit bedrag wordt samen met de 20.000 euro in Groningen overhandigd. Daarnaast heeft de Smullers in de week van 18 t/m 24 december een speciale actie voor klanten in het leven geroepen. Op alle stations in Nederland kunnen mensen voor vijf euro een "Serious Request menu" bestellen waarvan 1 euro naar het goede doel gaat.
Reis mee met de DJ's!
U bent uitgenodigd om deze unieke rit mee te maken. In bijgevoegd schema vindt u de stations waar u in- en uit kunt stappen. Voor een vervoersbewijs wordt uiteraard gezorgd. U kunt zich voor donderdag 17 december 17.00 uur aanmelden door een mail te sturen naar corien.koetsier@ns.nl.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting regio Noordoost, Corien Koetsier tel. 088 - 671 2523/06-52001706

NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot. Op de 381 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn. NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.

Tijden van treinen waar u op kunt stappen

12.51 uur Hilversum

13.08 uur Amersfoort

13.46 uur Zwolle

14.01 uur Meppel

14.13 uur Hoogeveen

14.22 uur Beilen

14.32 uur Assen

14.45 uur Haren

14.52 uur Groningen